Categorii
Casa pas cu pas

Proiecte case mici cu mansarda – modele noi

1-Proiect casa mica cu mansarda si 3 dormitoare fatadaDaca visezi sa ai o casa cu mansarda mica si bine compartimentata si cauti idei de proiecte noi si frumoase din care sa te inspiri, ai ajuns in locul potrivit. Ti-am pregatit pentru astazi 4 proiecte de casute compuse din parter si mansarda, cu suprafata locuibila de aproximativ 100 mp pe care le poti lua in considerare.


Personal, daca ar fi sa o iau de la capat, mi-as construi o casa simpla, compusa doar din parter, dar sunt de acord ca exista o multime de proiecte frumoase de case mici, cu mansarda, potrivite pentru cei care prefera casele cu scara interioara sau care nu au prea mult teren, fapt ce ii obliga sa se orienteze spre proiectele cu amprenta mica la sol.

Proiect de casa cu mansarda, suprafata locuibila 105 mp

Primul proiect nou de astazi este unul foarte dragut. Suprafata locuibila a casutei de 105 mp este distribuita in felul urmator: la parter exista un living amenajat in plan deschis cu bucataria din care se intra intr-o mini camera tehnica (pentru centrala termica), un vestibul de aproape 6 mp, o baie mica de 3,4 mp si o camera de relaxare in care poate fi amenajat un birou, un spatiu de joaca sau un dormitor suplimentar cu suprafata de 11 mp. Aria locuibila a parterului masoara, asadar, 63 mp.

Supriza o constituie mansarda in care se afla nu doua, ci trei dormitoare destul de mici (de 8,2 mp, 10,1 mp si 11,4 mp), un hol de 5,3 mp si o baie imensa de aproape 7 mp. In opinia mea, baia proiectata este mult prea mare. Inteleg ideea de a o dota atat cu cada, cat si cu o cabina de dus walk-in, gandita astfel probabil pentru a putea fi folosita simultan de doua persoane. Desi, sa fim seriosi, oamenii prefera sa fie singuri in baie de obicei. Personal, as fi ales mai degraba doua dormitoare mai spatioase, prevazute cu spatii de depozitare incapatoare, decat cele 3 camere mici si baia uriasa din proiect. Mai cu seama ca si la parter exista o camera care poate functiona excelent in calitate de dormitor.

Proiect casa cu mansarda de 96 mp

Cel de-al doilea proiect reprezinta o casa formata din parter si mansarda cu suprafata locuibila de 96,8 mp. La fel ca si cea despre care am vorbit mai sus si aceasta are 3 dormitoare mici in mansarda si o incapere ce poate fi amenajata in functie de preferintele si nevoile proprietarilor. De fapt, ambele proiecte se aseamana la compartimentarea interioara, atat la parter, cat si la mansarda, cu diferenta ca cele trei dormitoare ale celui de-al doilea sunt chiar mai mici decat cele din primul. Pentru ca imi place foarte mult cum arata aceasta casuta la exterior, dar si faptul ca este mica si compacta, nu as ignora-o, ci as alege si de aceasta data sa distribui suprafata locuibila de la mansarda altfel incat sa obtin doua camere spatioase, in locul celor 3 mici si – cred eu – incomode.

Mai poti vedea si: Proiecte frumoase de case mici cu design modern.

Proiect nou casa mica cu mansarda de 100 mp

Cel de-al treilea proiect nou de astazi reprezinta o casuta extrem de compacta, formata din parter si mansarda, cu suprafata locuibila de 100 mp. Spre deosebire de proiectele anterioare, cu bucatariile open space, acesta are bucataria separata de living prin niste usi de sticla, ceea ce, trebuie sa recunosc, este o idee interesanta. Compartimentarea spatiului interior este una reusita si pare a fi confortabila. In plus, cele 3 dormitoare de la mansarda sunt foarte spatioase, avand in 13,5 si 14,6 mp, chiar daca baia de la nivelul superior masoara peste 8 mp.

Citste si: Proiect superb al unei case mici cu mansarda si garaj.

Casuta cu mansarda si 2 dormitoare, suprafata 116 mp

Desi are cea mai mare suprafata locuibila dintre toate proiectele prezentate astazi, masurand 116 metri patrati, cea de-a patra casuta are doar 2 dormitoare in mansarda, insa fiecare dintre acestea dispune de cate un dressing urias care elimina necesitatea prezentei dulapurilor de haine din decorul dormitoarelor. Imi place foarte mult aceasta idee de compartimentare interioara a mansardei. In ce priveste parterul acestei case mici, se aseamana ca idee cu cel al primelor doua proiecte de mai sus, in sensul ca pe langa livingul si bucataria open space, dispune de un vestibul, o baie mica, o camera tehnica de 5,6 mp (destul de maricica, as zice) si de o incapere suplimentara in care poate fi amenajat un birou, o biblioteca, un spatiu de joaca, o camera de studiu sau un dormitor pentru musafiri.

Iti recomand sa citesti si: 4 proiecte de case mici cu parter si mansarda.

In concluzie, analizand compartimentarea interioara a celor 4 proiecte de case cu mansarda pot spune ca cel mai mult imi place ultimul, iar din punct de vedere al aspectului exterior l-as alege pe primul dintre ele. Una peste alta, cu ajutorul unui arhitect toate pot fi supuse unor modificari. Tie care dintre proiectele noi de astazi iti place cel mai mult?

Si nu in ultimul rand, citeste si: Afla cum poti alege cel mai bun proiect pentru casa ta.

Sursa foto: Proekt-Shop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *