Categorii
Intrebari de la cititori

Sa schimb ferestrele vechi de lemn cu unele de termopan?

Buna ziua. Am cumparat o casa veche la tara care are toate ferestrele din lemn, model vechi. Intrebarea este daca sa le schimb cu termopan sau sa le reconditionez pe cele existente, care imi plac mult?


Intrebare de la Mara, pe adresa redactiei: Sa schimb ferestrele vechi de lemn cu unele de termopan?

3 răspunsuri la “Sa schimb ferestrele vechi de lemn cu unele de termopan?”

Daca sunt inca bune eu as lasa ferestrele de lemn, poate au nevoie doar de o mana doua de vopsea. Afli tu la iarna daca nu fac fata si intra frigul 🙂

Sarut mana!
Daca vreti sa conservati stilul casei, pastrati si tamplaria veche sau comandati una noua, tot din lemn, acelasi model, cu 3 foi de geam. Daca ferestrele vechi pot fi reconditionate in sensul ca s-au pastrat bine si aveti pe cineva care se pricepe sa faca treaba buna, mergeti pe varianta asta. Puteti pune ferestre/geamuri din termopan la tamplaria originala, dar asta la un atelier specializat unde va recomand sa va arate si cateva lucrari asemanatoare executate in prealabil.

Depinde de destinatia casei. Daca este pentru sfarsit de saptamana (nu de locuit permanent) nu le schimbati. Altfel va trebi sa le verificati foarte bine sa nu aiba joc/loc pe unde va intra frigul la iarna. Geamurile banuiesc ca sunt in foaie simpla. Daca le inlocuiti cu geam termopan veti adauga greutate guirgiuvelei. Trebuie sa va asigurati ca tine. daca sunt geamuri mici ca suprafata puteti ramane cu ele asa. Exteriorul aveti de gand sa il modificati? adica sa izolati casa? pentru ca in acest caz se modifica forma exterioara (daca are).
Avantajul geamurilor din lemn simple este ca trage soba fara sa faceti intrare ajutatoare de aer. Dejavantajul este ca.. aerul care vine nu este cald iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *