Verificare impamantare prize – cum se face?

Cum pot verifica daca o priza are impamantare? Am cumparat o casa si fostul proprietar zice ca unele prize au (masina de spalat, boiler, plita si cuptor electric), dar vreau sa ma asigur ca asa este si nu a mintit. In ce consta verificarea ca sa-mi pot da seama daca cele despre care mi-a spus au sau nu impamantare?

Intrebare de la Alex83, pe adresa redactiei: Verificare impamantare prize – cum se face?


4 comentarii la “Verificare impamantare prize – cum se face?”

  1. Cu un aparat de masura,se masoara tensiunea intre faza si lamela de la impamantare. Dar se mai fac si „smecherii” cu impamantarea,in sensul ca se leaga firul nul si la acea lamela de impamantare.
    Pt impamantare trebuie sa aveti 3 fire in doza de aparat(priza de la masina de spalat,plita…) dar si o cutie metalica exterioara unde se imbina platbanda de la impamantare cu firul de legatura,cel de culoare verde-galben din dozele de aparat.

  2. verificarea prizei de pamant se face cumparand i tije de fier beton groasa de peste 10 mm . Se toarna cateva zile (3) cate o galeata de apa unde ai cel mai afant sol in curte dupa care bati cat mai adnc tija .. cel putin 2 metri . Cu un ohmmetru se masoara rezistenta electrica intre priza veche si cea noua MAX 4 OHMI

  3. De ce nu platesti un specialist? E 100 lei si da si buletin. Daca nu vrei asta fa o facultate de profil, dureaza 3 ani dar merita.

  4. Pentru a fac o probă dacă este împământare se montează o siguranză numita diferențial (salvavita) 25 A.montată siguranța.se desface priza (întrerupe curentul când demontezi și montezi o priză sau orice conductor de curent ) se atinge nulu și împamântarea între ele dacă siguranța diferențial se întrerupe înseamnă că descarcă pe partea de impământare dar asta nu înseamnă că poți să stai liniștit pt.că nu poți să ști cât descarcă din tensiune atunci o să îți trebuiască un aparat special de măsurat , ce măsoară cât descarcă împământenite doar că nu este deloc convenabil să îți cumperi unul dacă nu ești de meserie costă destul de mult . Ascultă și sfatul colegului CONION Eu te sfătuiesc să rogi un electrician să te ajute dacă nu ai mai făcut va fi mult mai sigur și pt.tine .SFATUL MEU ESTE NU VĂ IMPLICAȚI DACĂ NU SÂNTEȚI DE MESERIE CHEMAȚI UN. ELECTRICIAN NU SE GLUMEȘTE CU “CURENTUL”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.