Categorii
Intrebari de la cititori

Ajutor in reamenajare sufragerie, pereti albastru pastelat

Buna ziua! Doresc sa imi reamenajez sufrageria si am nevoie de ajutor in acest sens. Dimensiunile camerei sunt de 5.35 m x 3.50 m. Ceea ce vreau sa pastrez din actuala mobila sunt scaunele si masa. Culoarea pentru pereti doresc sa fie un albastru pastelat, parchetul sa fie o culoare deschisa (o culoare gri?). Vreau sa amenajez o zona de relaxare si o zona de luat masa. Voi avea nevoie in acelasi timp si de cat mai mult posibil de spatii de depozitare. Greu, dar poate reusesc cu ajutorul dumneavoastra sa utilizez cat mai bine spatiul disponibil.


Intrebare de la Angel, pe adresa redactiei: Ajutor in reamenajare sufragerie, pereti albastru pastelat.

5 răspunsuri la “Ajutor in reamenajare sufragerie, pereti albastru pastelat”

Buna, Angel!

Te rog sa ne trimiti schita si eventual cateva imagini ale camerei si ale mobilierului pe care vrei sa-l pastrezi la andrei@casadex.ro urmand ca noi sa le atasam mai jos, intr-un comentariu si sa revenim cu un raspuns pentru tine.

Am primit pozele si text de la Angel. le adaug mai jos:

„Buna ziua atasez schita cu camera, masa (1700×950 mm) si scaunele pe care doresc sa le pastrez pentru amenajare. Am mai atasat un tablou (50 x50 cm) si o masuta de cafea si dores sa stiu daca as putea sa le integrez in peisaj sau nu 😀
Va multumesc!”

Multumesc pentru schita si imagini, Angel!

Am incercat sa incropesc si eu o schita in baza datelor pe care ni le-ai furnizat si poti vedea mai jos ce a iesit. Am folosit o masa de dimensiunile celei pe care o ai si un coltar cu dimensiunile 250 x 190 cm. De asemenea, pentru ca spuneai ca ai mare nevoie de spatii de depozitare in living am adaugat o biblioteca cu dimensiunile 250 x 214 cm (desi cred ca ar fi mers si una mai scunda) ce inglobeaza si televizorul, o etajera cu dimensiunile 149 x 149 cm cu adancimea de 41 cm pe care am asezat-o in zona de dining si o comoda cu sertare cu dimensiunile 190 x 80 x 48 cm (desi mergea si una mai mica, din nou) in dreapta usii de intrare in living.

Din punctul meu de vedere, aceasta este cea mai practica si ergonomica configurare pentru o sufragerie de 18,7 mp ca a ta. Din schita pe care ne-ai trimis-o pare ca incaperea nu are iesire in balcon, dar si daca ar avea cred ca ar ramane destul loc pentru accesul in balcon pe langa zona de luat masa.

In ce priveste culorile, nu recomand parchet gri intr-un decor in care predomina albastrul. Iti recomand in schimb un parchet deschis in nuante de crem/bej, care va aduce lumina si caldura spatiului si o canapea gri, care este foarte versatila si care este usor de asortat atat cu peretii bleu pastel pe care ti-i doresti acum, cat si cu alta culoare, in cazul in care, peste o vreme, vei simti nevoia sa zugravesti peretii altfel. O poti accesoriza acum cu pernute albastre (eu am ales un albastru teal), asortate cu draperiile de la fereastra.

Tot pentru a spori luminozitatea decorului recomand sa alegi mobila alba sau in culori cat mai deschise. Daca ai si alte intrebari, ma gasesti tot aici 🙂

Salut! Foarte bune si utile sfaturile.Este chiar o impartire si asezare practica si ergonomica. Am avut iesire spre balcon dar am zidit golul de usa si am creat legatura in balcon spargand parapetul de la geamul din bucatarie, folosind astfel balconul si ca o mica debara pt bucatarie 🙂 cat despre parchet, cred ca voi marge atunci pe o nuanta de crem. Multumesc frumos pentru ajutor si sfaturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *