Categorii
Intrebari de la cititori

Apare igrasie si mucegai daca aplic glet pe pereti?

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, vreau sa renovez apartamentul, si nu stiu cum sa procedez cu izolarea acestuia, pentru a nu avea igrasie sau mucegai. Anul viitor, primaria va reabilita blocul in care locuiesc si il va izola pe exterior, in acest caz, trebuie sa il izolez si interior?


O alta problema este legata de materialul de finisare al peretilor; peretii sunt din beton (blocul este construit in anii 80), meseriasul a spus ca va da cu glet pentru ca ies peretii mai fini, insa un vecin m-a sfatuit sa iau in loc de glet, tinci pentru ca gletul favorizeaza aparitia igrasiei. Este adevarat? Este mai bine sa iau tinci, in loc de glet?
Problema este ca am cumparat deja 12 saci de glet si ma gandesc sa merg la cei de la Dedeman sa-i schimb cu tinci, daca exista riscul de igrasie. Daca considerati ca tinciul este mai potrivit pentru peretii din beton, va rog sa imi recomandati ce tinci trebuie sa cumpar, pentru a ma asigura ca nu vor fi probleme in viitor. Multumesc.

Intrebare de la Ciprian, pe adresa redactiei: Apare igrasie si mucegai daca aplic glet pe pereti?

6 răspunsuri la “Apare igrasie si mucegai daca aplic glet pe pereti?”

Desi nu sunt specialist ci doar beneficiar pot sa-ti spun ca igrasia nu o s-o rezoli nici cu glet nici su tinci. Eu te sfatuiesc sa nu astepti izolarea blocului ci sa-ti izolezi toti peretii exteriori cu vata minerala si rigips pentru ca te va ajuta foarte mult chiar daca blocul va fi izolat. Asa sigur vei scapa si de igrasie iar daca stai la ultimul etaj trebuie izolat si tavanul.

Bună seara!
Bag seama că deja sunteti hotărât. Dacă vă doare ceva mai bine întrebați vecinul, nu mai mergeți la doctor. Toți care am dat cu glet avem igrasie. Aşa se ìntâmplă cu cei care nu ascultă de vecini.
Cu stimă şi respect!

Vecinul da cu tinci ca ie lene să dea 3 maini de glet, sa slefuiasca fin si sa dea cu lavabil. Dă cu tinci alb șlefuiește grosier cu polistiren, si gata magazia – pardon casa. Chibit are dreptate, poate ar trebui să întrebi si femeia de servici de pe scara, ca se pricepe la toate.

Am rad de m-am prăpădit
Cu ceai da tu tot iese mucegai/igrasie
Mai ales dacă nu o încălzești iarna chiar dacă nu locuiește nimeni in ea.

buna seara
daca blocul va fi izolat pe exterior este foarte bine,nu aveti nevoie sa faceti o izolatie interioara
igrasie?stiti ce e aia?
igrasia nu poate sa apara decit la peretii de pe fundatie, daca s-a distrus izolatia,
mucegaiul care apare in urma condensului este o alta problema
condensul=mucegai apare atunci cind umiditatea din-tro incapere nu este absorbita de caldura din acea incapere,nu este ventilata corespunzator,puteti sa dati cu orice material sa izolati cu mama izolatiilor daca nu ventilati si nu aveti caldura suficienta sa absoarba umiditatea din incapere veti avea condens si implicit mucegai

Gletul este mai putin permeabil la vapori fata de tinci si sub el apare mai usor umezeala care poate avea cauzele redate bine de Stefan. Eu as da cu tinci ca este mai ieftin si sanatos, dara fara izolare exterioara puteti avea probleme indiferent daca este tinci sau glet. de asemenea, apart trebuie incalzit sa existe macar 12 C iarna.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *