Categorii
Intrebari de la cititori

Beci sub casa sau separat, cum e mai ieftin?

In primavara 2019 vreau sa ma apuc de constructia casei si acum imi fac planurile, proiectul, autorizatiile etc. Ma bate gandul sa construiesc si un beci dar nu stiu cum ies mai ieftin cu beciul sub casa sau construit separat? Aveti idee cum e mai rentabil?


Intrebare de la Ianos, pe adresa redactiei: Beci sub casa sau separat, cum e mai ieftin?

4 răspunsuri la “Beci sub casa sau separat, cum e mai ieftin?”

Bună ziua!
Eu îl am separat de casa. Nu aş putea să va zic dacă este mai ieftin. Vorbiți cu arhitectul să va facă nişte calcule.
Cu stimă şi respect

Este mai ieftin sub casa, deoarece plafonul beciului este pardoseala in casa. In plus, pe timpul verii este mai rece in beciul de sub casa decat in cel de afara deoarece casa aflata deasupra izoleaza. Situatia s-ar putea schimba iarna insa deoarece casa este incalzita si tocmai in aceasta perioada avem nevoie de racoare in beci. S-ar putea insa ca din punct de vedere thenic sa fie mai usor de realizat si mai ergonomic in afara casei.

Si mai apare o problema daca faci beciul langa casa si nu sub, cu intrare din casa (intrarea o poti face din garaj sau dintr-o camera tehnica). Iarna, cand ai ceva de luat din beci, mai bine te lipsesti, la ce frig e la noi.
Deci beciul ar trebui sa fie sub casa cu intrare directa.

Depinde cat teren ai. Vorbeste cu arhitectul si structuristul sa iti faca cateva calcule. Iesi mai bine la suprafata daca il faci sub casa, dar aici depinde de adancimea panzei freatice, relief si nu in ultimul rand pret.
Nu o sa te perinzi toata ziua in beci dar gogonelele, vinul si sculele voluminoase acolo vor sta. Gandeste ce vei baga in beci sa stii de cat spatiu ai nevoie si abea apoi vezi unde si cum il vei face.
Varianta 2 este sub garaj/magazie sau alte dependinte ce le vei face dupa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *