Categorii
Intrebari de la cititori

Care este cel mai bun acoperis si cel mai frumos?

Care este cel mai bun si rezistent acoperis? Ne place cel mai mult tigla ceramica cum am vazut ca au grecii mai la toate casele lor, dar am inteles ca e grea si foarte scumpa. Asa ca acum cautam alta varianta mai accesibila la pret dar totusi vrem sa avem un acoperis frumos si rezistent.


Intrebare de la Costin, pe adresa redactiei: Care este cel mai bun acoperis si cel mai frumos?

5 răspunsuri la “Care este cel mai bun acoperis si cel mai frumos?”

Daca nu-ti place tabla dar nu ai bani de tigla ceramica poti sa-ti pui acoperis din tabla sau tigla metalica acoperit cu roca naturala. Se monteaza mai greu decat tigla metalica dar arata mult mai bine si cica ar fi si mai rezistent. Dar am citit de curand ca pretul tiglei acoperite cu roca naturala si al tiglei ceramice ar fi asemanator, doar ca ceramica tine si peste o suta de ani.

BUnă dimineața!
Ce înseamnă foarte greu și foarte scumpă. Pentru ”foarte greu”, structura de rezistență a acoperișului se face din momentul proiectării și execuției, iar pentru ”foarte scumpă” realocați bugetul, dar înainte, este bine să vă faceți calcule puse pe hârtie pentru tipul dumneavoastră de acoperiș.
Cu stimă și respect!

Noi avem proiectul gata si era prevazut un acoperis din tigla metalica, inca nu ne-am apucat de casa, urmeaza luna care vine. Am timp sa fac modificarea necesara la proiect daca ma hotarasc pentru tigla ceramica? O sa ma coste si asta in plus, nu?

Buna ziua.
Tipul si materialul invelitorii sunt considerate de catre proiectanti in calculul si configurarea elementelor structurale din lemn ale acoperisului. Daca proiectarea s-a facut pentru tigla metalica, structura acoperisului nu va rezista in timp sub greutatea tiglei ceramice. Pentru aceasta din urma, sunt necesari capriori (pane, grinzi lemn) cu sectiuni mai inalte decat pentru tabla. In afara de acest lucru, fiecare tip de invelitoare are de la producator o panta minima sub care nu este recomandat montajul, tigla din tabla poate fi montata la pante mult mai mici decat ceramica ce impune pante mai abrupte in Romania, noi avand spre deosebire de greci – o greutate in plus din zapada. Exista tigle metalice mate – gri antracit sau in tonuri de maro care arata foarte civilizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *