Categorii
Intrebari de la cititori

Care este latimea maxima permisa a unei ferestre?

Daca vreau sa-mi fac in living o fereastra de 160 cm inaltime pe un perete de 4 m latime, care e latimea maxima pe care o poate avea fereastra? As vrea sa fie aproape din perete in perete, dar am inteles ca e riscant la vibratii si cutremure. Cine ma poate sfatui?


Intrebare de la Salamander, pe adresa redactiei: Care este latimea maxima permisa a unei ferestre?

8 răspunsuri la “Care este latimea maxima permisa a unei ferestre?”

Buna seara!
În principiu se poate. Dar costurile cresc. Mai trebuie sa țineți cont de pierderile de căldură, de contracțiile sticlei care pot produce spargerea geamului (se ating foile de sticla sub propria greutate, contrații la căldură/ frig), de partea de încălzire a camerei şi de aerisire. Dacă bugetul permite orice se poate. Puteti sa încercați o fereastra de 2 m lungime cu 1,25 lătime şi cu mecanism de închidere/ deschidere osciloculisant.
Cu stimă şi respect!

Multumesc pentru raspunsul prompt! Dar daca as face geamul fix, fara deschidere, ca e la parterul casei si o sa am si alte ferestre cu deschidere pentru aerisire pe un perete opus, pot sa-l fac mai lat, macar de 2,5 metri latime?

Eu am din mai 2016 geamuri de 2500x2100mm Profile Salamander BluEVOLUTION SL92 – profile cu 6 camere izolare (verificate cu camera de termoviziune). Sunt foarte bune izolatoare termice, arata foarte bine… totul minunat, pana la…. faptul ca unele sunt murdare pe dinauntru (intre foi) de la lipire probabil si nu am vazut pana nu le-am sters foarte bine cand am iesit din santier si a batut soarele in ele. Asta e singura mea nemultumire, in rest…. cu cat sunt mai mari si ai peisaj frumos de partea cealalta… merita!

Ganditiva si la vibratii. Cu cat geamul este mai mare cu atat va oscila mai mult.
Cel mai bine mergeti la o firma de termopane (care au si fabrica lor eventual) si ei va vor sfatui corect pentru ca va dau garantie.

Multumesc pentru sfaturi, asa o sa fac. M-am gandit si eu la vibratii si totusi cum de rezista ferestrele alea mari de la institutii?

Noi aici vorbim de geamuri normale de 4mm dar sunt fel si fel de geamuri, armate, blindate, de grosimi diferite. Poate daca mergi pe 6mm sau 8mm ar merge. Firma de termopane iti va spune asta, sau te poti interesa si tu de dilatatii, contractii, oscilatii, frecvente, grosimi etc, eventual sa intrebi la o firma care fabrica geamuri.

Am inteles. Presupun ca si pretul unei ferestre cu geamul de 8 mm grosime este dublu fata de unul cu grosimea de 4 mm…

Nu face presupuneri fara a avea o baza reala. Informeaza-te. Cauta dupa: geam rezistent suprafata mare si vezi ce gasesti.
Nu renunta la vise.. informeaza-te

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *