Categorii
Intrebari de la cititori

Casa pe un nivel parter vs mansarda sau etaj?

Voi construi o casa cu o suprafata utila de 100 mp. Intrebarea este daca sa ii impart pe doua niveluri si sa o fac cu etaj sau mansarda? Sau ies mai ieftin daca o fac pe un singur nivel?


Intrebare de la Sorin, pe adresa redactiei: Casa pe un nivel parter vs mansarda sau etaj?

8 răspunsuri la “Casa pe un nivel parter vs mansarda sau etaj?”

Depinde cat de mare este terenul pe care construiesti casa.
Daca ai teren destul iti recomand casa doar parter. La batranete o sa fii fericit sa nu urci scari.
Daca ai teren mic fa parter plus mansarda si gata. Ca bani oricum ajungi aproape la fel. Unde pierzi la casa pe un singur nivel bani in fundatie mai mare, si la acoperis, castigi pe alte parti (la casa cu etaj mai bagi in placa dintre etaje, scara interioara etc)

Hai sa nu exageram. Mai cnteaza si sa ne placa, nu? Daca imi place un proiect de casa cu etaj mult de tot, normal ca asa imi fac casa. Sigur, conteaza sa iasa ieftina, dar nu poti face rabat de la orice numai pentru pretul final. Pana la urma e o casa in care stam o viata. Deci votez pentru casa cu etaj

Amalia, nu ai fost atenta sau nu ai citit tot.
Raducu a spus „Ca bani oricum ajungi aproape la fel”.
Deci nu se referea la ieftin-scump, ci la fatul ca la batranete te misti mai greu si nu poti urca scarile cu usurinta, daca nu chiar deloc.
Sunt de acord cu el, eu mi-am facut casa doar parter, este mai lunga dar nu ma deranjeaza, nu am vrut etaj.

Bună ziua!
Daca dimensiunile terenului permit, recomandarea ar fi pe un nivel. Suma de bani investită este aproape aceiaşi . La casa pe parter trebuie să dai o formă placută acoperişului. În rest, baftă
Cu stimă şi respect!

Dl. ConIon corect. Doresc sa mai completam doar cu faptul ca exista un normativ P100 Cod de proiectare seismică – Prevederi de proiectare pentru clădiri care spune clar cum trebuie construit in functie de zona seismica.
„CONSTRUIESTE CU NOI, CONSTRUIESTE PENTRU VIITOR !!!”
Efectuam lucrari in toata tara !!!
Cu respect si stima,
Echipa Casatamultvisata Empire Building
Telefoane:
0742 756576 0787 393503
E-mail:
casatamultvisata@yahoo.com
office@casatamultvisata.ro

Se fac niste devize care dau pretul. Proiectantul trebuie safie bun, studiul geo sa fie corect, urbanismul respectat. Daca astea sunt respectate, se incepe ganditul.De regula odata cu proiectantul. Si pretul…multi il fac pe mp, cine e corect lucreaza pe devize, unde fundatia are un pret, parterul alt pret, etajul pretul lui si acoperisul pretul lui.
Cu respect
str.con.ion@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *