Categorii
Intrebari de la cititori

Ce aleg intre bca si caramida, care are proprietati mai bune?

E adevarat ca bca-ul de acum are aproape aceleasi proprietati ca si caramida? Urmeaza sa ma apuc de casa si vreau sa-mi fac socotelile cu materialele de constructie si nu stiu ce sa aleg intre cele doua materiale.


Intrebare de la Ilie, pe adresa redactiei: Ce aleg intre bca si caramida, care are proprietati mai bune?

2 răspunsuri la “Ce aleg intre bca si caramida, care are proprietati mai bune?”

Orice s-ar spune, eu sunt de parere ca tot caramida e mai buna. Nu stiu daca BCA-ul are alte plusuri in fata caramizii in afara de dimensiunea care grabeste procesul de ridicare a zidariei. As vrea sa aud si alte pareri dar nu cred ca un constructor ar spune altceva. Poate doar un producator sau vanzator de BCA.

Bună ziua!
Pentru diferența de bani, cărămida vs bca, aş merge pe cărămida. Nu cred că bca poate asigura rezistența la compresiune precum caramida. Trebuie studiată fişa tehnica. Dacă vorbim de Ytong este alta discutie. Structura de rezistenta ar trebui cadre si nu pe stipişori( ytong a+, care nu necesita izolație). Daca folosim ytong forte mergem pe o structura de rezistenta clasica, dar acesta necesita termoizolatie. Soluția cu ytong este destul de scumpa. Dacă întrebi vînzatorul, fiecare va susține produsul pe care-l promovează. Cel mai bine în faza de proiectare te consulti cu arhitectul pentru alegerea unei solutii optime.
Cu stimă şi respect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *