Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ce clasa de trafic sa aleg parchetul in bucatarie si hol?


Ce clasa de trafic trebuie sa aiba parchetul laminat pentru bucatarie, hol si living? Nu stiu ce grosime sa aleg.


Intrebare de la Viorica, pe adresa redactiei: Ce clasa de trafic sa aleg parchetul in bucatarie si hol?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Silviu Dinescu in septembrie 15th, 2018

Daca intrebi de clasa de trafic, presupun ca intentionezi sa pui in bucatarie parchet laminat. Nu cred ca e o idee buna. Specialistii (nu eu) recomanda pantru bucatarie parchet din lemn masiv/stratificat, de esenta tare, rezistent la apa, chiar lemn cu duritate ridicata, gen teak (exemplu, pe e-expertparchet.ro, parchet teak industrial de 16 mm, 220 lei/mp). Doar o sugestie.

Viorica in septembrie 15th, 2018

Multumesc pentru raspuns! Dar daca as lua parchet laminat clasa 33 pentru trafic intens spatii comerciale nu ar rezista? Eu as vrea sa pun si in bucatarie si pe hol, de fapt peste tot in afara de baie. Si ma gandeam ca daca parchetul din clasa 33 (spunea cineva pe aici la o alta discutie despre laminat de 14 mm clasa de trafic 33) rezista intr-un sediu de banca unde intra lumea incaltata cu tocuri sau cu noroi si apa in perioadele ploioase, intr-o bucatarie de apartament nu ar rezista? Noi nu intram incaltati si cu incaltarile murdare de noroi si nici nu obisnuiesc sa torn apa pe podeaua din bucatarie.

Silviu Dinescu in septembrie 15th, 2018

Repet, in opinia mea, parchetul laminat nu cred ca este indicat in spatii umede, mai ales ca in bucatarie presupun ca nu exista scurgere. Dar poate cadea apa, poate fi condens de la gatit, etc.

Viorica in septembrie 15th, 2018

Am inteles. Multumsc frumos! O sa ma uit atunci dupa un parchet stratificat pentru tot apartamentul nu doar pentru bucatarie.

Silviu Dinescu in septembrie 15th, 2018

Daca nu este incalzire prin pardoseala, este f. bun cel dublustratificat, mai subtire (cca. 1 – 1,3 cm, de la Polarwood sau Karelia, sortimente frumoase, diversificate si rezonabil la pret. Succes.

Viorica in septembrie 15th, 2018

Nu avem incalzire prin pardoseala desi mi-ar fi plaut…

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii