Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ce putere sa aiba 2 centrale pentru o casa de 460 mp?


La o casa de 460 mp utili cu proiect de 2 centrale una cu boiler incorporat si una fara boiler, pereti izolati cu 10 cm si incalzirea prin pardoseala, va rog sa imi spuneti ce putere trebuie sa aibe centralele si ce recomandari faceti. Multumesc tare mult!


Intrebare de la Pepino, pe adresa redactiei: Ce putere sa aiba 2 centrale pentru o casa de 460 mp?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Stefan 51 in septembrie 9th, 2018

buna seara
incalzirea in pardoseala iti da in cel mai fericit caz 100w/m2,nu inteleg de ce 2 centrale? una mai maricica 50kw e suficienta si merge si cu boiler separat de 150L

Doru Bratu in septembrie 10th, 2018

Ce putere sa aiba 2 centrale pentru o casa de 460 mp?
Buna ziua
Intrebarea Dvs. e retorica. Pentru a raspunde (cu adevarat) intrebarii dvs. trebuie facuta o expertiza energetica si termica a cladirii. Se pleaca de la caracteristicile constructive ale casei Dvs. (dimensiuni, inaltimi, suprafete construite si utile, volume incalzite), materiale, grosimi si materiale termoizolatoare, natura si dimensiunile suprafetelor vitrate, amplasamentul constructiei, apreciere punti termice si altele. Dupa aceasta va rezulta consumul energetic al constructiei Dvs. si se va putea face o dimensionare corespunzatoare a sursei de incalzit, in cazul dvs. al centralei. Deoarece aveti incalzire in pardoseala, agentul termic va functiona la o temperatura de tur redusa, ceea ce este adecvat pentru o centrala in condensatie, dar si pentru utilizarea unei pompe de caldura cu montaj serie sau paralel cu instalatia de incalzire clasica. Reveniti cu detalii.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii