Categorii
Intrebari de la cititori

Cum pot sa reduc consumul energetic la o vila S+P+2E+M?

Am o vila S+P+2E+M, an 2005, constructie clasica la acea vreme, buna inainte de jaful Engie pe gaze.
Ma poate ajuta cineva sa-i reduc consumul energetic, va rog.


Intrebare de la Cristian, pe adresa redactiei: Cum pot sa reduc consumul energetic la o vila S+P+2E+M?

5 răspunsuri la “Cum pot sa reduc consumul energetic la o vila S+P+2E+M?”

Este destul de greu, la o casa facuta mai demult. In orice caz, economie la bani se poate face, paradoxal, prin…cheltuire de bani. Adica : schimbare actualelor becuri cu becuri cu LED, schimarea electrocasncelor cu unele cu coeficient de consum redus A+++, si… acum incepe tristetea, montarea de panouri fotovoltaice si pompa de caldura aer-apa (la are ar trebui incalzire prin pardoseala)…Dupa cum spunea, B A N I.

buna seara
nu inteleg intrebarea dv,e nevoie sa ne spuneti suprafata utila in m2 si costurile lunare cu incalzirea,ca ma gindesc ca asta e durerea,daca instalatiile sint corecte consumul este normal si nu stiu ce ati putea face,daca instalatiile sint facute la pretul cel mai mic-adica de un necalificat-nu trebuie decit sa le refaceti cu un cost mai mare decit cel initial,asta e,o intrebare indiscreta,ce s-a intimplat cu sursa veniturilor care v-a permis sa va construiti la momentul ala palatul?nu credeati ca va veni vremea sa nu aveti bani sa-l incalziti?trist

Bună seara!
De acord dar eficiența energetică nu înseamnă consum de energie electrică.Un auditor energetic trebuie consultat. Unul bun, nu făcuți pe bandă rulantă. Da. Înseamnă bani. Fotovoltaicele şi pompele de căldură mi se par destul de scumpe. Daca ar fi ok ar pune toată lumea. Casa verde este un lux. Casa Buhnici a costat un „pic” si nu este de mărimea casei dumneaviastra. Ce înseamnă ” casa nu este eficientă dpdv energetic” al firmei ENGIE? Consum crescut gaze naturale pe timp de iarnă,pentru încălzire? Consum crescut energie electrică pe timp de vară, pentru racire? De aici trebuie pornit. La ce construcție aveți „consum cu pipeta nu merge”. Analizați unde apare ineficiența şi alegeți metoda cea mai bună de a rezolva problema. Cu stimă şi o seara bună!

Am cerut sfaturi, nu ironii. Nu am crezut ca asta este scopul blogului, ca nu mai intrebam.

Stefan 51: a fost facuta pentru doua familii plus o firma (care firma acum nu mai este, ca a fost criza) si cuprinde si un garaj de 2 masini, impus de PUZ.
Chibit: va rog sa cititi cu atentie cele scrise despre Engie.

Multumesc celorlalti. Va voi contacta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *