Categorii
Proiecte de case inedite

Cum poti construi o casa ecologica IEFTINA acoperita cu pamant si gazon

1-integrare casa acoperita de pamant si iarba in mediul inconjurator


Daca vrei sa-ti construiesti un camin care sa nu arate ca toate celelalte si care sa fie confortabil, intim si ieftin in acelasi timp, alege sa construiesti ceva asemanator locuintelor pe care le aveau personajele principale din trilogia Stapanul Inelelor: niste case neobisnuite acoperite de pamant si gazon.

Casutele hobbitilor din Stapanul Inelelor nu mai sunt de ceva vreme doar rodul imaginatiei unuia dintre cei mai bine vanduti autori ai ultimului secol, ci au devenit realitate datorita unei companii spaniole, cu sedii in Europa, SUA, Mexic si Dubai si reprezentante in 50 de state din lumea intreaga. Green Magic Homes a transpus in realitate casele de sub dealurile din povestea lui J.R.R. Tolkien, creand dintr-un polimer folosit in domeniul ingineriei aerospatiale niste structuri prefabricate usoare si deosebit de rezistente. Acestea se asambleaza pe terenul beneficiarului, acoperindu-se apoi cu un strat de pamant insamantat cu gazon, pentru a mentine temperatura din interiorul constructiei in parametri optimi atat vara, cat si iarna.

Cei 11 pasi de constructie a unei case acoperite cu pamant

Inventatorii acestor casute cu aspect de poveste care sunt potrivite pentru orice tip de clima si zona geografica explica in clar fiecare etapa pana la finalizarea unei constructii similare cu vizuinele hobbitilor. Aceste constructii inedite le permit doritorilor sa-si duca traiul intr-un camin integrat in natura fara sa cheltuiasca sume colosale de bani nici in timpul constructiei, dar nici dupa aceea, fiind in esenta niste locuinte economice concepute sa-si ajute proprietarii sa faca economii. Iata care sunt recomandarile celor de la Green Magic Homes:

1. Alegerea proiectului de casa este primul pas indiferent de tipul de constructie ales. Green Magic Homes pune la dispozitia beneficiarilor mai multe tipuri si dimensiuni de case prefabricate care pot fi insa modificate in functie la cerere, contra cost, desigur.

2. Obtinerea autorizatiei de constructie. Arhitectii si inginerii companiei producatoare pun la dispozitia clientilor documentatia necesara obtinerii autorizatiei de constructie.

3. Turnarea fundatiei este urmatoarea etapa. In momentul livrarii casa prefabricata trebuie sa fie asezata pe o fundatie realizata la recomandarile departamentului de Arhitectura si Inginerie a companiei producatoare.

4. Drenajul si hidroizolatia fundatiei. Dupa turnarea fundatiei un pas esential este si cel de realizare a hidroizolatiei acesteia si a drenajului din jurul ei. Drenajul perimetral este absolut necesar pentru a asigura evacuarea apelor pluviale, prevenindu-se astfel infiltratiile in fundatia casei.

5. Asamblarea carcasei din polimer. Aceasta etapa se realizeaza foarte usor, intr-un interval de 1-5 zile, in functie de dimensiunea proiectului de numarul muncitorilor implicati.

6. Compartimentarea interioara si montarea usilor si ferestrelor. Dupa asamblarea carcasei urmeaza etapa compartimentarii interioare a casei, precum si montarea ferestrelor si a usilor in baza tehnologiei explicate in manualul furnizat impreuna cu documentatia tehnica a constructiei.

7. Montarea instalatiilor este urmatorul pas, si acesta fiind explicat foarte clar in manualul livrat impreuna cu casa si documentatia tehnica a acesteia.

8. Hidroizolarea constructiei. Pentru ca vorbim despre o casa ce urmeaza sa fie acoperita cu pamant si gazon, hidroizolatia intregii constructii este extrem de importanta, fiind o etapa care trebuie realizata cu atentie maxima. In acelasi manual sunt trecute si informatii referitoare la materialele care ar trebui folosite in aceasta etapa si la modalitatea de aplicare a acestora.

9. Aplicarea stratului termoizolator. Avand in vedere forma tip dom a constructiei producatorii recomanda termoizolarea acesteia cu spuma poliuretanica pulverizata. Grosimea stratului de spuma pulverizata este aleasa de beneficiar, insa inginerii de la Green Magic Homes ii pot ajuta in luarea unei decizii in functie de clima zonei in care locuiesc.

10. Acoperirea cu pamant a constructiei. Tot in manualul de instructiuni sunt detaliati toti pasii realizarii acestei etape, explicandu-se in clar cum trebuie aplicat solul deasupra casei in forma de dom astfel incat sa se obtina un aspect uniform si rotunjit. La final, solul poate fi insamantat cu gazon sau diverse plante care ii vor imprima constructiei un aspect de deal inverzit.

11. Finisarea interiorului si amenajarea finala a casei. Aceasta este ultima si poate cea mai scumpa dintre toate etapele constructiei unei case asemanatoare cu cele ale hobbitilor si se realizeaza la fel ca finisarea si amenajarea oricarei alte constructii, cu mentiunea ca tavanele sunt boltite si nu drepte, ca in cazul constructiilor clasice. Insa o echipa de meseriasi priceputi vor reusi sa duca la bun sfarsit si aceasta etapa.

Toata povestea de mai sus dureaza, conform spuselor celor de la Green Magic Homes, 12 saptamani. In opinia unora este mult, cand vine vorba despre o casa prefaricata. Eu insa sunt de parere ca realizarea unei case la cheie intr-un interval de nici 3 luni de zile reprezinta un termen rezonabil.

Cat costa o astfel de casa

Cum e firesc, probabil te intrebi cat costa o casa de acest tip. Un modul mic, cu suprafata de 39 mp, care are o configurare tip open space si contine o zona de living, una de dormitor, o bucatarie, o baie si un mini vestibul costa aproape 15000 Euro. Doar carcasa. Toate celelalte cheltuieli pana la aducerea constructiei in stadiu finit sunt extra si variaza in functie de zona (relieful terenului) si de alegerile fiecarui beneficiar in parte.

Poti afla mai multe detalii despre casele acoperite cu pamant si gazon contactandu-i pe producatori aici: Green Magic Homes

6 răspunsuri la “Cum poti construi o casa ecologica IEFTINA acoperita cu pamant si gazon”

E interesanta o astfel de casa, mie imi place mult si ca aspect. Dar in niciun caz nu se poate numi „ieftina”. 15.000 euro pentru un cotetz de 39 mp, DOAR CARCASA – e enorm. Ai nici macar nu se specifica daca „doar carcasa” presupune si fundatia. Ca daca nu include o fundatie, e si mai grav. V-as propune mai muolta seriozitate in abordarea unor astfel de articole. Adica, p[uteti sa prezentati ideea ca fiind una noua si interesanta, dar nu incercati sa ne-o prezentati ca fiind si ieftina. Pentru ca nu e. Si va faceti de ras.

O casă construită din polimer, deci un material care nu este biodegradabil poate fi considerată ecologică? Doar cosmetizarea este ecologică, la o asfel de casă. Cred că o astfel de vizuină poate fi considerată nostimă, dar doar atât.

Problema este cu acumularea radonului la toate constructiile aflate sub pamant. Probabil ca in acest caz este mai mica decat la pivnite, dar totusi prezenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *