Categorii
Intrebari de la cititori

E posibila incalzirea cu pompe caldura la o casa de 120 mp?

Pot sa-mi incalzesc casa de 120 mp cu o pompa de caldura si sa nu-mi mai montez centrala termica pe peleti cum aveam de gand sau n-o sa am destula caldura iarna?


Intrebare de la Matei, pe adresa redactiei: E posibila incalzirea cu pompe caldura la o casa de 120 mp?

5 răspunsuri la “E posibila incalzirea cu pompe caldura la o casa de 120 mp?”

Din ce materiale e construita casa si ce izolatie are? Nu prea cred ca o sa va descurcati numai cu pompa de caldura si s-ar putea sa va trebuiasca si o sursa suplimentare de incalzire.

Vorbesc in cunostinta de cauza…am pompa de caldura pentru o casa cu etaj, suprafata de incalzit de cca 180 de mp sau 680mc aer. Certificatul energetic este aproape de pragul dintre A si B, deci casa e bine izolată cu toate ca are mari suprafete vitrate.Tot sezonul trecut am avut apa calda si in casa cca 23 de grade fara alt sistem de incalzire aditional. Consumul maxim de energie electrica inregistrat a fost de cca 1200 kw/luna (curentul casei = iluminat, gatit cu cuptor electric si plita cu inductie, TV, frigider, masina de spalat si alte electrocasnice necesare unui trai decent).Important e sa ai incalzirea prin pardoseala.

Multumesc pentru raspunsuri.

Pentru dl Marius: ce grosime are izolatia casei si cu ce material ati facut-o? Si inca ceva, ca sunt chiar incepator si bajbai printre informatii, incalzirea prin pardoseala pe care o aveti e legata de pompa de caldura sau e electrica si intra in consumul de curent despre care ati spus?

Scuze de intarziere dar nu am primit intrebarea dvs in timp util….Casa este din caramida Porotherm de 36 cm, tencuita la exterior si apoi lipit cu spuma polistiren de 10 cm. Incalzirea prin pardoseala este legata direct la pompa de caldura. Dupa ce apa este adusa la o anumita temperatura din sol si incalzita de pompa apoi este trimisa in pardoseala prin tevi. singurul consum electric este cel al motorului pompei…nu este incalzire electrica prin pardoseala ci pe sub parchet si sapa circula prin tevi apa. puteti sa ma contactati la 0745 098 850.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *