Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

E posibila incalzirea cu pompe caldura la o casa de 120 mp?


Pot sa-mi incalzesc casa de 120 mp cu o pompa de caldura si sa nu-mi mai montez centrala termica pe peleti cum aveam de gand sau n-o sa am destula caldura iarna?


Intrebare de la Matei, pe adresa redactiei: E posibila incalzirea cu pompe caldura la o casa de 120 mp?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Gore in septembrie 10th, 2018

Din ce materiale e construita casa si ce izolatie are? Nu prea cred ca o sa va descurcati numai cu pompa de caldura si s-ar putea sa va trebuiasca si o sursa suplimentare de incalzire.

Constantin Stoianovici in septembrie 10th, 2018

Da. Este posibil. Iti recomand pompele de caldura ASG produse in Romania.

Marius in septembrie 11th, 2018

Vorbesc in cunostinta de cauza…am pompa de caldura pentru o casa cu etaj, suprafata de incalzit de cca 180 de mp sau 680mc aer. Certificatul energetic este aproape de pragul dintre A si B, deci casa e bine izolată cu toate ca are mari suprafete vitrate.Tot sezonul trecut am avut apa calda si in casa cca 23 de grade fara alt sistem de incalzire aditional. Consumul maxim de energie electrica inregistrat a fost de cca 1200 kw/luna (curentul casei = iluminat, gatit cu cuptor electric si plita cu inductie, TV, frigider, masina de spalat si alte electrocasnice necesare unui trai decent).Important e sa ai incalzirea prin pardoseala.

Matei in septembrie 11th, 2018

Multumesc pentru raspunsuri.

Pentru dl Marius: ce grosime are izolatia casei si cu ce material ati facut-o? Si inca ceva, ca sunt chiar incepator si bajbai printre informatii, incalzirea prin pardoseala pe care o aveti e legata de pompa de caldura sau e electrica si intra in consumul de curent despre care ati spus?

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii