Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Exista diferenta intre termopan si tripan, nu doar pretul?


E vreo diferenta adevarata intre termopan si tripan sau difera doar pretul? Ma intereseaza parerea cuiva care stie clar diferentele la nivel de comfort termic si poate recomandari clare de brand, care are cel mai bun raport calitate pret.


Intrebare de la Mojo, pe adresa redactiei: Exista diferenta intre termopan si tripan, nu doar pretul?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Gore in septembrie 10th, 2018

Tripanul este mai bun decat termopanul numai daca grosimea totala a geamului are cel putin 4 cm. In domeniul asta sunt multi sarlatani care va promit ca la un pret bun va pot face tripan pe acelasi profil ca termopanul dar asta e minciuna. Eu nu cred ca merita cheltuiala.

Fanel in septembrie 11th, 2018

Salutare!

Termopanul,Tripanul,Polistirenul sunt materiale de domeniul trecutului…Lemnul stratificat va fi viitorul.Eu am tripane,dar le voi schimba incet, incet pe toate.Spor

Mojo in septembrie 11th, 2018

Adica ziceti sa pun geamuri pe tamplarie de lemn stratificat… Dar tot termopan sau tripan as pune, n-as mai vrea geamuri cum erau o data o cu o foaie subtire de sticla. Aveti idee cam care e diferenta de costuri fata de tamplaria PVC?

Vali in septembrie 11th, 2018

Tripan este bun dar sa fie geamul de 44mm (4+16+4+16+4) Geamul din termopanul clasic
are grosimea de 24mm (4+16+4). (4=grosimea sticlei, 16=grosimea golului de aer)
Daca optezi pentru tripan sa iei un profil gros cu armare buna care sa tina geamul tripan, pentru ca are greutatea cu 50% mai mare decat geamul clasic. Feroneriea sa fie buna ca sa ai reglaje.
Ce nu mi-a placut mie la tamplaria din lemn este ca lemnul lucreaza in timp. Daca sta apa prea mult la baza lui.. putrezeste.
De ce geamurile bunicilor sunt inca bune? pentru ca pe langa ele circula aerul care nu lasa umezeala sa stea pe lemn, soba trage bine fara sa ai nevoie de aerisire secundara.
Geamurile le am tripan si nu regret. In schimb regret ca am facut si usa cu acelasi profil gros, greu, tot cu geamuri tripan si a iesit o usa grea care iti rupe mana daca vine tare.

Chibiț in septembrie 11th, 2018

Bună seara!
Să nu ne abatem de la cerința. Tâmplăria reprezintă ceva, geamul este altceva. Revenim la tripan.
Geamul tripan reducere condensul, economie de energie si creste confortul. Problema condensului este rezolvata mai bine decat in cazul termopanului. Reduce consumul de energie cu pana la 60%, mai mult decat geamul termopan low-e cu argon. Confortul termic este mai bun datorita reducerii transferului de radiati cu 80%.
Personal am tripane şi am cu ADF.
Cu stimă si respect!

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii