Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Idee amenajare apartament modern cu caramida aparenta

2-zona de living si bucatarie apartament 47 mp amenajat cu caramida aparenta


Daca iti place ideea locuintelor amenajate in regim open space, precum si accentele masculine si industriale ale unui decor cu siguranta vei aprecia si proiectul de amenajare pe care am ales sa ti-l prezint astazi. Este vorba despre un apartament de 47 mp amenajat cu caramida aparenta aproape integral in plan deschis.

Viziunea de amenajare a proprietarului apartamentului a fost pusa impecabil pe hartie de catre designerul Margarita Fomina. Locuinta de 47 mp situata intr-un bloc nou de apartamente din suburbia Moscovei a fost, la inceput, un simplu spatiu gol, un studio cu o bucatarie open space si cu o baie si un balcon separate.

Un spatiu care degaja masculinitate

Avand la dispozitie o suprafata destul de mare, proprietarul locuintei, un tanar om de afaceri care locuieste singur si isi petrece cea mai mare parte a timpului in afara casei, a refuzat ideea de a dormi pe o canapea extensibila atunci cand ajunge acasa extenuat de intalnirile de peste zi. Stiind ca apartamentul are potential a ales sa incredinteze proiectul de amenajare in mainile designerului Margarita Fomina careia i-a explicat ca refuza sa locuiasca intr-un living amenajat in plan deschis cu bucataria si ca isi doreste mai mult – un spatiu in care sa se poata deconecta si odihni cu adevarat la intoarcerea acasa.

Avand mana libera sa-si exprime creativitatea si nefiind constransa de pereti despartitori, designerul a gasit solutia de amenajare care pare sa-i vina manusa tanarului proprietar al apartamentului. Si dincolo de compartimentarea reusita, Margarita Fomina i-a imprimat spatiului un aer specific masculin cu ajutorul finisajelor si paletei cromatice alese, asa incat proprietarul sa se simta cu adevarat in largul lui de fiecare data cand ajunge acasa. Nu ma indoiesc de faptul ca acesta din urma este foarte multumit de colaborarea avuta cu designerul care a semnat proiectul de amenajare pe care il poti vedea in amanunt in galeria foto de mai jos.

Multa caramida aparenta – o amenajare in spirit industrial

Am remarcat, de-a lungul timpului, ca locuintele in amenajarea carora predomina caramida aparenta (in mod special un model anume, ce are o culoare intens rosiatica) degaja masculinitate, forta bruta si in acelasi timp un soi de caldura interesanta. Acest efect se datoreaza cu siguranta si faptului ca in majoritatea cazurilor acest tip de caramida aparenta este folosit in amenajarile in stil industrial. Si daca notele industriale nu le sunt pe plac tuturor femeilor, sunt convinsa ca barbatii le adora si le-ar alege oricand in defavoarea oricarui alt stil de amenajare, fie el modern sau clasic.

Iata, asadar, ca si in cazul acestui apartament tot stilul industrial a fost votat pentru definirea amenajarii, designerul alegand sa finiseze portiuni importante de perete din zona de living si bucatarie cu o caramida aparenta in culori inchise. In completarea fireasca a acestuia a fost proiectat un mobilier in nuante de gri, maro si wenge.

Un dressing spatios si un birou in balcon

Pentru a nu aglomera apartamentul open space designerul a decis sa elimine dulapul de haine din camera, alocand un spatiu separat hainelor, perechilor de incaltaminte. Asa ca imediat in dreapta intrarii, fata in fata cu baia, a proiectat un dressing de tip walk-in in care proprietarul isi poate depozita intreaga garderoba. Restul spatiului a fost distribuit apoi intre o zona de living, un dormitor amenajat pe o platforma construita special pentru delimitarea zonei de dormit de restul spatiului si o bucatarie spatioasa.

Citeste si: Idei de amenajare a dormitorului in living.

In balconul termoizolat si finisat al micului apartament a fost amenajat un spatiu de lucru separat si luminos in care proprietarul poate lucra in liniste atunci cand se afla acasa.

Sunt de parere ca amenajarea in plan deschis este solutie pentru toti cei care au garsoniere sau apartamente mici, care nu au copii si care nu au nimic impotriva ideii de a avea la vedere spatii precum dormitorul. Stiu insa ca nu toti vad lucrurile la fel, multa lume preferand sa aiba bucataria separata de camera de zi, iar dormitorul pitit de privirile musafirilor.

Sursa foto: InMyRoom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *