Categorii
Intrebari de la cititori

Polistiren extrudat sub sapa sau sub placa fundatiei?

Am o nelamurire, e mai bine sa pun extrudatul de 5 mm sub placa de pe fundatie sau sub sapa? Sub casa nu am beci sau demisol. Mentionez ca zona casei este in panta si nu sunt probleme cu infiltrarea apei. Meseriasul imi zice ca e mai bine sa pun polistirenul sub sapa.


Intrebare de la Lacramioara, pe adresa redactiei: Polistiren extrudat sub sapa sau sub placa fundatiei?

3 răspunsuri la “Polistiren extrudat sub sapa sau sub placa fundatiei?”

Bună ziua!
In proiect este specificat, desi eu nu am vazut calcule facute in proiect. Fiind un chibit am calculat si din punctul meu de vedere acei 0.005m polistiren extrudat nu conteaza la o casa fara beci, subsol. Rezistenta termica extrudat de 5 mm si tinind cont si de coeficientul de degradare este de 0.01. După mine nesemnificativ.
Cu stimă si respect.
O zi buna si spor!

Parerea mea este ca la o casa fara beci, nu conteaza daca este pus sub placa, dar conteaza daca nu este pus sub sapa sau parchet deoarece frigul vine si din lateral. Insa probabil ca nu conteaza prea mult.

Placa sta pe elevatie si betonul de la placa va prelua temperatura rece de la elevatie, chiar daca pui sub placa temperatura rece va veni de la elevatie, eu sunt de parere ca sub sapa este ok, dar daca cu sapa atingi elevatia sau zidurile va prelua temp rece de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *