Categorii
Intrebari de la cititori

Pompa caldura apa apa sau aer apa? Care e mai buna?

Ca sa incalzesti o casa parter si mansarda cu 140 mp suprafata totala ce pompa de caldura e mai buna: apa apa sau aer apa? Dupa logica mea cred ca pompele apa apa sunt mai bune, dar as vrea sa aud pareri de la utilizatori si specialisti care spun adevarul si nu vor sa-mi vanda ceva si baga in ele ca sa ma convinga.


Intrebare de la Dacian, pe adresa redactiei: Pompa caldura apa apa sau aer apa? Care e mai buna?

2 răspunsuri la “Pompa caldura apa apa sau aer apa? Care e mai buna?”

Daca vreti sa economisiti la montaj alegeti pompa de caldura aer-apa. Costurile de montaj si bataia de cap sunt mult mai mici si scapati de forat puturi de apa.

Vorbesc in cunostinta de cauza…am pompa de caldura sol apa pentru o casa cu etaj, suprafata de incalzit de cca 180 de mp sau 680mc aer. Certificatul energetic este aproape de pragul dintre A si B, deci casa e bine izolată cu toate ca are mari suprafete vitrate.Tot sezonul trecut am avut apa calda si in casa cca 23 de grade fara alt sistem de incalzire aditional. Consumul maxim de energie electrica inregistrat a fost de cca 1200 kw/luna (curentul casei = iluminat, gatit cu cuptor electric si plita cu inductie, TV, frigider, masina de spalat si alte electrocasnice necesare unui trai decent).Important e sa ai incalzirea prin pardoseala. pentru alte detalii …0745 098 850

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *