Categorii
Intrebari de la cititori

Pot sa cultiv un nuc din nuci uscate direct in sol?

Am primit de la cineva mai multe nuci deosebit de mari, cu coaja foarte subtire si miezul plin si sanatos si as vrea sa incerc sa cultiv si eu soiul asta. Am pastrat 6 bucati, dar mi-e teama sa le plantez direct in sol. Stie cineva cum se poate cultiva nucul din nucile uscate pe care le am?


Intrebare de la Magda, pe adresa redactiei: Pot sa cultiv un nuc din nuci uscate direct in sol?

2 răspunsuri la “Pot sa cultiv un nuc din nuci uscate direct in sol?”

Se poate, domnita! Dar nu-i usor. Daca chiar vreti sa scoateti lastari din ele nucile trebuie sa fie intacte si trebuie puse la pastrare pana la primavara intr-un beci unde e temperatura si umiditate constanta. Puteti sa le puneti intr-o ladita si sa le ingropati in nisip umed unde sa le uitati pana la primavara. Cand trece inghetul le scoateti si le puneti intr-o galeata sau intr-un lighean cu apa unde le mai lasati o saptamana. Nucile ar trebui oricum sa germineze peste iarna. Dupa aceea le plantati intr-un pamant bun, nu in apropierea casei si asteptati sa iasa lastarii din pamant.

se poate si daca pui nuca in pamant toamna, prin oct-nov. Presezi pamantul bine, sa nu aiba aer si uzi bine. Dupa care lasi pana la primavara. Noi am pus 2 nuci, din pacate in acelasi loc pt ca nu eram siguri ca se prind; au iesit 2 copacei. Acum trebuie sa scoatem unul si sa il replantam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *