Categorii
Intrebari de la cititori

Pot sa leg doua seminee pe acelasi cos de fum?

Pot sa fac doua seminee pe un singur cos de evacuare? Construiesc o casa si o sa avem semineu in living dar sotia mi-a bagat in cap ideea sa facem unul si in dormitorul nostru care pica chiar deasupra livingului si nu stiu daca pot sa le leg pe amandoua pe acelasi cos de fum?


Intrebare de la Catalinul, pe adresa redactiei: Pot sa leg doua seminee pe acelasi cos de fum?

6 răspunsuri la “Pot sa leg doua seminee pe acelasi cos de fum?”

Eu cred ca merge sa puneti si 3 seminee pe acelasi cos. Am vazut asa la o pensiune la munte, aveau un singur cos de evacuare si seminee la toate etajele, nu mai stiu daca erau 2 sau 3 etaje. Dar era un cos serios, nu o gluma din aia cu diametru mic.

buna ziua
cartea spune ca aria cosului trebuie sa fie suma ariilor necesare pt arderea corecta a doua seminee, dar daca facet unul mare se va amorsa foarte greu,e ideal sa porniti de jos cu cosul semineului de la parter,iar la etaj linga sa construti si cosul celui de la etaj

Buna Ziua!

Eu am doua seminee legate pe acelasi cos de fum,cosul este un Schiedel si merge fara probleme.Semineele si cosul de fum mi le-a construit un baiat din Bihor de etnie Maghiara, Szilard
este un Om de exceptie.Telefonul lui este:0741433120 Sanatate

Oricum nu cred ca o sa folosim amandoua semineele in acelasi timp, dar clar ca o sa fac un cos care sa le acopere necesarul in cazul in care o sa aprind doua focuri.

Multam pentru sfaturi! Cred ca un mester care construieste sobe si seminee stie exact cum se face calculul pentru un cos.

buna seara
@catalinul crezi in biserica,cind alegi sa faci ceva trebuie sa STII nu te baza pe stiinta”mesterilor”80% sint habarnisti,vezi in cartea tehnica a semineului unde ai dimensiunea cosului respect-o

Dupa legislatia romana e interzis si nu merge, dupa legislatia germana se poate dar sunt cateva conditii. Paremise intre racordari sa fie cel putin 3 metrii, sobele sa foloseasca acelasi combustibil, iar usile sobelor sa fie cu atoînchidere daca traduc eu bine.

ofenseite.com/mehrfachbelegung-schornstein

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *