Categorii
Intrebari de la cititori

Rog idei amenajare dormitor lung cu dressing

Am un dormitor lung si ingust de 2,7 x 5, 5 mp si nu stiu cum sa-l amenajez cu un dressing si o comoda cu sertare pe care sa pot aseza un televizor. Va rog sa ma ajutati cu cateva idei. Multumesc!


Intrebare de la Alessia, pe adresa redactiei: Rog idei amenajare dormitor lung cu dressing.

2 răspunsuri la “Rog idei amenajare dormitor lung cu dressing”

Buna, Alessia!

Desi amenajarea dormitoarelor lungi si inguste reprezinta o provocare, realitatea este ca exista destule solutii de configurare armonioasa a acestora. Cea mai potrivita pentru situatia ta (cel putin asa cum vad eu lucrurile) este proiectarea unui dressing pe unul dintre peretii scurti ai camerei. Desigur ca esential e ca usa si fereastra dormitorului sa se afle fie doar pe laturile lungi ale incaperii, fie pe doar una dintre laturile scurte ale acesteia.

Revenind insa, un dulap proiectat pe intreaga suprafata a unuia dintre cei doi pereti scurti (de 270 cm latime), adica din perete pana in perete si din pardoseala pana in tavan iti va oferi foarte mult spatiu de depozitare. Acesta poate avea usi glisante, insa daca vrei o varianta mai economica, il poti lasa fara usi. Spun asta pentru ca el nu va ramane la vedere, ci va fi ascuns in spatele unui perete fals, din gips carton pe care ar trebui sa-l construiesti la 70-100 cm distanta de el. Peretele construit poate fi zugravit intr-o culoare de accent sau poate fi decorat cu un tapet frumos, iar patul va fi asezat cu tablia lipita de peretele respectiv. Intrarea spre dressing se va putea face printr-una dintre lateralele peretelui.

E important in acest caz sa te asiguri ca dressingul walk-in – pentru ca anume un astfel de dressing vad eu potrivit pentru dormitorul tau) va fi dotat cu cel putin o sursa de iluminat, ca sa nu fii nevoita sa-ti cauti hainele cu lanterna.

Sa recapitulam, asadar: daca dormitorul tau are 550 cm lungime si vei proiecta intr-una dintre extremitarile lui un dressing cu adancimea de 60 cm, iar apoi vei construi un perete falsn de 10 cm grosime la distanta de 100 cm de acesta (ca sa-ti ramana destul loc sa te misti prin fata dulapului), vei ramane cu o camera de 270 x 380 cm (adica nu va mai parea deloc lunga si ingusta) in care vei avea destul loc pentru un pat de 200-220 cm lungime si o comoda cu sertare asezata pe peretele opus patului, pe care sa poti aseza si un televizor.

Mai multe idei de proiectare si amenajare a unui dressing intr-un dormitor ingust gasesti aici: https://www.casadex.ro/2016/07/dormitoare-lungi-si-inguste-dressingul-din-spatele-peretelui-de-la-capul-patului/

Multumesc pentru idee, Victoria! Nu m-as fi gandit ca pot face dressingul in capatul camerei. Chiar nu credeam ca exista solutii pentru un dormitor atat de lung si ingust. Ma gandeam deja sa lipesc patul de un perete lateral si sa pun si un dulap in continuarea patului, dar cred ca asa cum ai spus tu o sa arata mult mai bine camera. Daca as inchide de tot peretele fals si as face o usa prin care sa pot intra in dressing nu crezi ca si camera s-ar incalzi mai repede?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *