Categorii
Intrebari de la cititori

Sa montez usa apartamentului cu deschidere in exterior?

Credeti ca o sa regret daca o sa montez usa de intrare in apartament cu deschiderea pe exterior? Am apartamentul mic si daca as monta usa cu deschidere in afara (pe scara blocului) as putea sa construiesc un dulap pe hol pe peretele pe care se deschide usa acum. Pe scara blocului nu o sa incurce pe nimeni.


Intrebare de la Bogdan, pe adresa redactiei: Sa montez usa apartamentului cu deschidere in exterior?

7 răspunsuri la “Sa montez usa apartamentului cu deschidere in exterior?”

Daca nu deranjeaza pe nimeni pe scara usa ta poti sa o pui cu deschidere in exterior. Eu stiu pe cineva care a avut probleme cu vecinii din cauza asta chiar daca nu deranja pe nimeni. Daca stii ca ai vecini care isi vad de treaba nu cred ca o sa ai probleme.

Acum, legislatia prevede ca toate usile sa se deschida in exterior in camerele in care sunt multe persoane, Nu spune cate,Voi…trebuie sa va inmultiti. Nu?

Bună dimineata!
Și dacă la deschiderea ușii obturați pe cea a vecinului? Dacă loviți pe cineva care coboară/ urcă scările? Se poate dar trebuie să vă gindiți bine.
Cu stimă și respect!

Nu cred ca este problema vecinilor cum pui usa ta. Daca trece cineva si crezi ca-l deranjezi cu usa, poti astepta sa treaca. Cand pleci, te poti uita pe vizor sa nu treca cineva pentru a nu-l lovi cu usa. Alta cred eu ca e problema : usile de apartament sun, de regula, cu deschiderea spre interior, deci si balamalele sunt in interiorul casei. Daca o intorci, balamalele vor fi situate in exterior, si exista riscul sa-ti scoata hotii cuiele care blocheaza balamalele si sa-ti intre in casa, fara a avea nevoie de chei… O parere, nimic mai mult.

Cum am spus, pe scara nu risc sa lovesc pe nimeni, poate doar daca cineva s-ar ascunde special dupa usa mea. Apartamentul e singur intr-o extremitate a palierului si deschiderea usii in exterior se face pe langa un perete plin pe care nu se afla nicio alta usa si nici accesul spre scara sau lift. Nu m-am gandit la chestia aia cu balamalele in exterior dar din moment ce toate institutiile publice au usile montate cu deschidere in exterior ma gandesc ca nu sunt facute chiar pe genunchi. Am auzit ca usile din termopan prezinta risc, nu si cele metalice. Ideea era sa aflu daca exista alte aspecte pe care poate nu le-am prevazut eu.

Din punct de vedere al evacuarii locuintei in caz de pericol iminent- incendiu , cutremur, etc- si cu mai multi locatari, deschiderea usii trebuie sa se faca in exterior (in unitatie publice vezi ca usile se deschid in exterior – cele cu aviz ISU bineinteles). Chestia cu balamalele in exterior este o problema majora. Daca usa are balamaua ascunsa in toc , nici o problema. Gindeste-te si la solutia cu usa culisanta care nu deranjeaza chiar pe nimeni .

@Eugen: nu stiu daca ai glumit cand ai spus sa ma gandesc si la usa culisanta. Stau intr-un apartament de bloc si usa de intrare in apartamentul meu este intr-o extremitate a palierului, nici sa vreau nu am cum sa o fac sa culiseze. Dar multumesc pentru sugestia cu balamalele ascunse in toc, o sa caut un model de usa din asta. Daca tot se deschide in exterior macar sa dorm linistit 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *