Categorii
Intrebari de la cititori

Se preteaza parchetul la incalzire in pardoseala?

Am montat incalzire prin pardoseala, am turnat sapa si acum trebuie sa aleg materialul pentru placarea pardoselilor. Cu bucataria, holul si baia m-am lamurit, o sa montez clar gresie, dar nu stiu ce sa fac in living si in dormitoare, parca as prefera parchet, dar nu stiu ce fel de parchet se preteaza la incalzirea prin pardoseala. Ce sfaturi imi puteti da?


Intrebare de la Vali34, pe adresa redactiei: Se preteaza parchetul la incalzire in pardoseala?

6 răspunsuri la “Se preteaza parchetul la incalzire in pardoseala?”

Cred ca tot gresia e cea mai buna pentru incalzire prin pardoseala dar daca vrei neaparat parchet trebuie sa cumperi stratificat. Intreaba la producatori sau in magazine, dar eu stiu ca parchetul laminat nu merge pus peste pardoseala incalzita.

Stiam si eu ca laminatul nu merge montat peste incalzirea prin pardoseala ci numai parchetul dublu sau triplustratificat, dar cica la Tarkett se gaseste un laminat care se potriveste cu sistemele astea de incalzire. M-am uitat si eu din curiozitate sa vad cum arata si sincera sa fiu nu inteleg de ce ar da cineva atatia bani pe un laminat cand gasesti stratificat cam la acelasi pret. Eu as monta gresie peste tot si daca vreti sa aiba aspect de lemn, cumparati o gresie care imita dusumeaua. Parerea mea e ca e mai usor de intretinut pe termen lung si daca mai intrati incaltati in casa nu va stresati ca se zgarie.

Am incalzire in pardoseala de 5 ani pe o suprafata a casei de cca 180 de mp din care doar 20 de mp sunt cu gresie restul cu parchet laminat de 8 mm o parte din Dedeman si alta din Proges. Nu este nici o problema cu el. Nu inmagazineaza caldura asa cum o face gresia (o simti tot timpul calda) o cedeaza imediat ambientului. Inclusiv in bucatarie am parchet.

Parchetul dublu sau triplustatificat (de 10mm sau 13-14 mm) special pentru incalzirea prin pardoseala este super, acum depinde de buget din care se alege (preturi de la 155 lei/mp la 880 lei/mp). Am in casa incalzire prin pardoseala, din 1998, si am si parchet si gresie. La ambele trebuie trasa o sapa de minim 10-12 cm peste teviel prin care trece agentul termic, iar rezultatul este unul excelent. Un specialist va va da mai multe indicatii.

După câte știu , lemnul și derivatele din lemn sunt bune izolatoare termice deci stopează căldura radiată de țevile din pardoseala iar casa nu o să fie încălzită suficient ( mai ales că apa calda din țevi trebuie să aibă între 30- 35 grade). Soluția cea mai bună ( cred eu) este placi ceramice

Asa mi-au spus si meseriasii care mi-au montat incalzirea prin pardoseala, ca e mai buna gresia. Eu ma gandeam la parchet in ideea ca am copil mic si parchetul e mai prietenos la cadere decat gresia. Dar vorba unui prieten, copilul poate cadea oricand in bucatarie, pe hol sau in baie, nu numai in camerele cu parchet. Si la pret iesi pana la urma mai ieftin cu gresia decat cu stratificatul.

Multumesc pentru raspunsuri! Inca ceva va rog, conteaza ce gresie aleg?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *