Categorii
Intrebari de la cititori

Sfaturi cel mai bun parchet laminat, grosime, clasa etc

Buna ziua. Vreau sau renovez sufrageria si camera mica la apartament si trebuie sa aleg parchetul. Imi puteti da niste sfaturi care sa ma ajute in alegerea celui mai bun tip de parchet? Ma refer la cel laminat, care are un pret mai accesibil. M-ar ajuta sa stiu care ar fi cele mai bune firme producatoare de parchet, grosime ideala, clasa, etc. in functie de care sa optez. E o idee buna sa aplic aceeasi nuanta de parchet in ambele camere? Multumesc mult.


Intrebare de la Ana Maria, pe adresa redactiei: Sfaturi cel mai bun parchet laminat, grosime, clasa etc.

3 răspunsuri la “Sfaturi cel mai bun parchet laminat, grosime, clasa etc”

Buna, Ana Maria!

In primul rand, cred ca trebuie sa iei in calcul faptul ca din moment ce vei placa doua incaperi ale apartamentului tau va trebuie sa iei un singur tip / model / culoare de parchet. Si daca vei decide sa montezi parchet si in alte spatii ale locuintei (alt dormitor, holuri, bucatarie) indicat este sa mergi pe exact acelasi model. Pornind de la aceasta idee si ca una dintre camere este sufrageria – o incapere circulata intens, parerea mea este ca ar trebui sa alegi un parchet rezistent, conceput pentru trafic intens. Vorbesc, asadar, despre un parchet laminat de cel putin 10 mm grosime, desi, daca bugetul iti permite, poti merge chiar si pana la 14 mm grosime. Laminat de 14 mm grosime gasesti si la Dedeman, este vorba despre colectie UNiverse 1433 de la Tarkett. Fiind un parchet laminat deosebit de rezistent, pretul pe metru patrat al acestuia se apropie de cel al parchetului stratificat de 10 mm, in sensul ca, cel putin in acest moment, costa 67 lei/mp. Desi scump, acesta face parte din clasa 33, adica este conceput pentru trafic comercial intens (iti dai seama cat de longeviv poate fi intr-un apartaent de bloc?) si spre deosebire de majoritatea tipurilor de pardoseli laminate acesta poate fi montat si deasupra unui sistem de incalzire prin pardoseala.

Desigur ca fiind vorba despre amenajarea unui apartament poti opta si pentru un parchet laminat dintr-o clasa inferioara celei mentionate mai sus, dar sfatul meu este sa alegi totusi un model din clasa 23, pentru spatii rezidentiale (locuinte) cu trafic intens sau macar unul din clasa 22, pentru spatii rezidentiale cu trafic mediu. Daca vei arunca o privire pe produsele din clasa de trafic 22 vei gasi inclusiv modele de 12 mm grosime la preturi de pana in 50 lei/mp, care cred ca vor rezista destul de bine in timp.

Intrebari pe care ar trebui sa ti le pui:
1. Iti va mai placea peste 1 an, 2 sau 3? Vei dori sa il inlocuiesti ca.. a aparut ceva mai frumos?
2. Suportul de sub parchetul actual este continuu sau cu denivelari? daca este continuu adica sapa la drept poti pune orice iti place. Daca nu mergi pe 12mm clasa 33 (AC5 = comercial intens)
Am luat laminat 12mm clasa AC5 cu 59ron/mp. Dar asta sunt eu nu vreau sa il schimb. Pe pachet scrie 30 ani garantie. Nu cred ca tine atat daca joc tenis in camera dar intai se sparg geamurile si cioburile strica parchetul.
3. Directia de montare: Aici dupa gust dar frumos este paralel cu lungimea camerei, iar corect este perpendicular pe sursa de lumina.

Bună ziua. Vreau să renovez un apartament cu 4 camere. Aș dori să pun parchet laminat de 14 mm în 4 camere . Care producător de parchet este mai bun și mai rezistent dintre Tarkett și Krono original ??? Vă mulțumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *