Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Soba teracota cu plita si cuptor incastrate?


Hei. Vreau sa imi cumpar o sobita model cizma, care are incastrate plita si cuptor, mai mult pentru asta. Sa gatesc serile la plita sobei. Cum functioneaza? Mie imi aduce aminte de sobele de la tara de cand eram mici.


Intrebare de la Irina, pe adresa redactiei: Soba teracota cu plita si cuptor incastrate?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Raluca in septembrie 29th, 2018

Daca e de teracota e buna, altfel nu stiu daca merita. Ai vazut pe undeva model asa cu plita si cuptor?

Irina in septembrie 29th, 2018

de teracota este, exista chiar asa modele in magazinele mari cu plite incastrate. si cuptor

Eugen in septembrie 30th, 2018

Daca gasesti un meserias f f bun , o soba cu plita si cuptor incorporat se face din orice soba noua standard. El stie cum sa o faca. Atentie totusi la plita din fonta sa fie de buna calitate altfel se deformeaza datorita dilatarii neuniforme , iar cuptorul sa fie confectionat din tabla de cel putin 1 mm grosime, altfel dupa doi ani trebuie inlocuit ca se arde f repede ( un meserias bun il cofectioneaza prin sudura nu prin indoire). Acest tip de soba are marele avantaj ca face caldura f repede in camera si nu mai spun ce mincare gustoasa se face pe plita si ce placinta se face in cuptor . NU iti recomand soba cu plita mobila- cele din magazinele de bricolaj.

Calin in octombrie 1st, 2018

Este la Hornbach, dar nu tot timpul, acum s-ar putea sa apara, eu mi-am cumparat anul trecut.

Irina in octombrie 1st, 2018

Va multumesc pentru raspunsuri. Calin, este buna soba cumparata de tine? Esti multumit de ea?
Eugen, da, plita trebuie sa fie din fonta. Cum adica cu plita mobila. Si da, imi doresc mult o astfel de soba, pentru ca face si cald in casa si intre timp si gatesc ceva la cuptor

Eugen in octombrie 1st, 2018

Irina, Nu plita este mobila ci SOBA. Soba despre care vorbesc , cea mobila, o poti instala iarna in locul din camera pe care vrei sa o incalzesti , iar primavara o muti intr-un alt loc. Acum cred ca am fost mai clar.

Irina in octombrie 1st, 2018

Acum am inteles. De ce nu le recomanzi? Au probleme?

Eugen in octombrie 1st, 2018

O soba fixa este mai mare, se poate face cu mai multe fumuri(trecerea caldurii spre cos se face in serpentina si inalzeste toata suprafata cahlelor de teracota uniform). Suprafata plitei este mai mare si cuptorul deasemeni degajind instantaneu mai multa caldura. Nu in ultimul rind o soba cu plita da camerei o nota mai shic, mai de la tara, mai batrineasca si ne aduce aminte (unora) de copilarie. O soba cumparata prefabricat este ca un radiator electric (asemanatoare fortata , dar nu am gasit echivalent): iarna il scoti din debara si il bagi in priza si primavara retur. Ma crezi???? Depinde ce vrei!!!

Calin in octombrie 2nd, 2018

Eu nu am folosit-o inca, casa mea este in constructie, dar am vazut altele. Este soba cu plita de dimensiuni mici, dar este foarte grea, plita fiind din fonta. Cred ca am vazut si sobite mobile fara plita, dar sunt mici caci altefel nu ar putea fi deplasate deoarece si teracota este destul de grea. Nu inteleg de ce vrei sa o muti caci trebuie sa ai racord la horn si sa il refaci de fiecare data cand o muti.

Irina in octombrie 2nd, 2018

Am inteles, va multumesc. Deci si soba mobila tot fixa ajunge sa fie

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii