Categorii
Intrebari de la cititori

Storuri sau draperii la ferestrele unui apartament?

Buna, am un apartament si la toate ferestrele am doar perdele, iar acum vreau sa pun storuri sau draperii. Ce imi recomandati sa aleg intre cele doua sau poate se potrivesc storurile la anumite camere si draperiile la altele? Va rog sfaturi.


Intrebare de la Denisa, pe adresa redactiei: Storuri sau draperii la ferestrele unui apartament?

Un răspuns la “Storuri sau draperii la ferestrele unui apartament?”

Buna, Denisa!

Poti alege atat storuri, cat si draperii, asa cum bine intuiesti deja. Dar sfatul meu este sa analizezi problema si din punct de vedere practic, nu doar din punct de vedere estetic. De pilda, in bucatarie, daca nu ai niciun dulap sub fereastra si peretele respectiv este gol poti monta o perdea lunga, eventual dublata de o draperie. Daca insa exista un dulap sub fereastra rulourile textile sau storurile reprezinta o alegere mai potrivita. Oricum ar fi, textilele bogate (perdea + draperie) sunt mai potrivite in bucatariile mai spatioase, in opinia mea. Si cred ca daca fereastra sau peretele din jurul ei este finisat impecabil, iar fereastra are un pervaz lat, fereastra din bucatarie nu are nevoie de mai mult decat un stor sau un rulou textil, pervazul putand fi folosit ca element decorativ al spatiului. Poti pune pe el cateva ghivece cu flori sau, si mai bine, plante aromatice pe care le vei putea folosi la gatit, cateva fotografii de familie sau cartile de gatit.

In living poti dubla perdelele cu un set de draperii si la fel poti proceda si in dormitoare, cu mentiunea ca in dormitoare a fi utile niste draperii black-out, adica unele care obtureaza complet lumina care patrunde prin fereastra. Trebuie sa ai in vedere insa ca pentru a monta draperii, galeria trebuie sa fie prevazuta cu o sina dubla, in timp ce daca vei decide sa montezi rulouri textile direct pe ochiurile ferestrelor te poti limita la galerii simple.

In ce priveste culorile, acestea ar trebui sa se regaseasca si in celelalte elemente ale decorului, cea mai simpla metoda de asortare a draperiilor fiind imperecherea acestora cu tapiteria canapelei sau cu nuanta covorului si a altor textile si decoratiuni din decor.

Si nu in ultimul rand, parerea mea este ca daca vei opta pentru rulouri sau storuri textile montate direct pe ochiurile ferestrelor, in spatele perdelelor, acestea ar trebui sa aiba culori neutre, ca sa nu sara in evidenta prea mult. Poti alege si ruouri colorate, in ton cu culoarea de accent a casei tale, insa trebuie sa fii constienta de faptul ca in acest fel vor sari foarte tare in ochi si vor contura foarte tare ferestrele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *