Categorii
Intrebari de la cititori

Sunt bune caloriferele din aluminiu sau sa aleg alt material?

Cei care imi vor face instalatia de incalzire la casa mi-au propus sa imi aduca calorifere din aluminiu. Credeti ca sunt ok? Sau exista si alt material mai bun, iar ei mi-au propus aluminiu doar pentru ca e mai ieftin?


Intrebare de la Tanase, pe adresa redactiei: Sunt bune caloriferele din aluminiu sau sa aleg alt material?

2 răspunsuri la “Sunt bune caloriferele din aluminiu sau sa aleg alt material?”

Bună dimineața!
”Mi-au propus aluminiu doar pentru ca e mai ieftin?” Oare? Aluminiu nu este chiar ieftin, și se vinde la element. Ddupă ce vă faceți necesarul de căldură, vedeți dacă vă încadrați în buget. (aluminiu, oțel, fontă).
Cu stimă și respect!

Radiatoarele din aluminiu reprezintă soluția ideală pentru asigurarea confortului termic în orice spațiu.

Principalul avantaj al radiatoarelor din aluminiu este că necesită o cantitate redusă de energie pentru a ajunge
la temperatura dorită. Aluminiul este un excelent conductor termic și are abilitatea de a se încălzi foarte rapid.
Această proprietate se transferă radiatoarelor, ceea ce înseamnă că radiatorul nu trebuie să funcționeze mult timp înainte de a-și face efectul asupra temperaturii din cameră. Se evită, astfel, risipa de energie în perioada în care camera nu este locuită și rezultă costuri mai mici cu energia (gaz și electricitate).

Radiatoarele au o durată de viață foarte mare (minim 20 de ani) și își păstrează aspectul estetic inițial pe toată perioada de utilizare, oferind beneficiarului ocazia de a face o achiziție pe viață.

Radiatoarele din aluminiu au o greutate redusă în comparație cu cele din oțel sau fontă, ceea ce le face mult mai ușor de manevrat, chiar și de către o singură persoană.

Designul radiatoarelor din aluminiu este conceput pentru a îmbina aspectul estetic modern cu o direcționare optimă a aerului cald, ceea ce conduce la o eficiență termică sporită.

Sistemul modular permite conectarea numărului de elemenți necesari pentru îndeplinirea confortului termic în orice încăpere și amplasarea radiatoarelor cu ușurință acolo unde există limitări de spațiu. De asemenea, se păstrează aspectul estetic indiferent de numărul de elemenți utilizat.

raodyne.ro/prezentare/categorie-produs/radiatoare/radiatoare-din-aluminiu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *