Categorii
Intrebari de la cititori

Am gasit o casa la cheie la 45000 euro, 150 mp – ciudat de ieftina?

Buna ziua. Am gasit la vanzare o casa la cheie de 150 mp la pretul de 45000 euro, este langa oras, intr-o zona de padure. Constructorul a facut 3 case la fel si sunt toate la vanzare acum. Intrebarea este: Poate fi tzeapa? Nu este cam mic pretul si ciudat pentru o casa de 150 mp, parter + mansarda? Distanta pana in oras este de 15-20 minute cu masina. De ce ar fi atat de ieftina?


Intrebare de la Ionut, pe adresa redactiei: Am gasit o casa la cheie la 45000 euro, 150 mp – ciudat de ieftina?

19 răspunsuri la “Am gasit o casa la cheie la 45000 euro, 150 mp – ciudat de ieftina?”

Ai fost sa o vezi? Mi se pare foarte mic pretul pentru o casa la cheie. Ai fost si ai verificat instalatiile si tot? Poate e o zona rau famata. E dubioasa

Daca ziceai ca e o casa de 50-70 mp doar parter la cheie in 45.000 EUR parea credibil. Dar o casa de 150 mp la cheie in banii astia mi se pare ori ca n-ai inteles tu bine, ori e ceva super dubios: materiale proaste, probleme cu actele, zona inundabila…

Depinde si ce materiale au fost bagate in constructie. Daca nu e izolata cum trebuie, daca la betoane a facut rabat, cine stie cat fier beton si daca s-a tinut de proiect. Eventual intreaba printre vecinii zonei si afla daca au vazut cum s-a construit. Asta daca exista vecini in zona :). E cam ieftina pentru o casa la cheie. Poate la rosu.

Iese vreo 300 euro mp o casa construita la cheie??? Pai unde ai gasit asa oferta? Nici la targurile imobiliare nu gasesti chilipiruri din astea. Eu zic ca nu are cum. Ce mai castiga constructorul? Poate e casa omului si e nevoit sa o vanda urgent din cauza unor probleme personale, dar daca zici ca are 3 case identice scoase la vanzare arata ca e ceva dubios.

Incerc sa raspund pe rand: nu este zona inundabila, e chiar putin deal. Casa e cu tot ce trebuie, e functionala, exact cum am zis, la cheie. E exact langa un sat, cam la margine, nu in mijlocul satului. M-am plimbat prin sat si oamenii sunt foarte linistiti. Tocmai din acest motiv am zis sa va intreb. Arata ca o oferta de nerefuzat si nu stiu ce sa fac. Mi-e teama doar de faptul ca materialele bagate in constructie nu sunt bune. Adica poate sunt construite pe ieftineala. O sa intreb si vecinii. Poate stiu detalii mai multe.

Raman la parerea mea. Materialele pot fi motivul pentru care le da asa de ieftin. Daca ai putea afla ce materiale a folosit la constructie ar fi cel mai bine. E mult prea ieftina.

Bună ziua!
Da, preţul este foarte competitiv. Dar trebuie să luaţi în calcul:
– discount obţinut la materiale fără factură, apx 10%;
– alte discount-uri la materialele cu factură, apx. 10%.
La pretul cerut mai adaugăm 9000-10000 euro. Preţul ajunge undeva la 53.000-55000 euro.
La achiziţia casei ar trebui să cereţi:
1. „cartea casei” în care ve-ti găsi lucrările făcute la roşu (beton, cărămida/ bca, fier folosit şi cantităţi, certificatele de calitate ale materialelor foloite); aceasta este întocmită de dirigintele de şantier;
2. Procesul verbal de recepţie al casei care are anexate referatul arhitectului şi al dirigintelui de şantier
3. certificatul energetic al casei.
După mine, lipsa documentelor enumerate mi-ar trezi foarte multe suspiciuni.
În acelaşi timp este bine să luaţi în calcul accesul către casa (vine iarna şi zăpada), dacă casa este racordată la utulităţi (gaze naturale, energie electrică, canalizare, apă curentă) sau costurile de achiziţie ale acestora.
Dacă nu ati asistat la lucrare nu ştiţi materialele folosite la instalaţia electrică, sanitară şi termică care sincer după apx 3 ani încep să cedeze. La fel şi cu tămplăria folosită. Poate omul/ deyvoltatorul este de bună credinţă. Cine ştie.
Baftă!
Cu stimă şi respect!

Salut, verifica:
1. utilitatile, in primul rand CURENT ELECTRIC si GAZE.
2. accesul in zona , drumuri de acces, poduri, podete de trecut eventual surse de zgomot puternic ( aeroport, sosele cu trafic mare in vecinatate, ate surse de poluare fonica)
3. Vefifica GROSIMEA ZIDURILOR . Am vazut cartiere de constuctii cu case facute din 1/2 caramida – grosime.
In mod normal grosime peretilor exteriori in mediul rural 1si1/2 caramizi – 2 caramizi iar peretii interiori 1 caramida
4. Verifica tipul de acoperis folosit .
5. Existenta traseelor de apa , apa menajera, curent, gaze in casa
6. casa cu acte de propietate ciudate ( se verifica la un notar, altul decat cel din zona ca sa poti dormi linistit)
Daca toate cele citate de mine sunt ok, zii bogda proste si cumpara repede ca asa pleasca nu mai gasesti

Va multumesc pentru toate informatiile. Voi suna si voi mai stabili o intalnire pentru a vedea din nou casa. Mi-am notat tot ce mi-ati spus si voi verifica

Mare atentie la acte.
Este adevarat sa vi se spuna ss fiti atent deoarece sunt persoane care vand casa de 2 sau 3 ori la diverse persoane dupa care stai la RAND pe la usile institutiilor Politie , Parchet Judecata , Tribunal etc.
Recuperarea banilor indiferent de suma este foarte Grea.
Datorita faptului ca politia nu poate face nimic in acest sens , trebuie anchetata pentru persoana sau persoanele daca sunt mai multi /e , trimis dosar la parchet dupa care la tribunal .
Rezultatul de acuma il stiti.
Justitia trebuie sa fie dreapta .
Dar cum persoanele astea NU SUNT PERICULOASE PENTRU SOCIETATE este posibil sa va intalniti fata in fata si sa nu puteti face nimic in sensul adevarat al cuvantului.
Drumuri la audieri sau drumuri repetate la reaudieri.
Aceste persoane in general nu au NIMIC pe numele lor numai ca sa nu aibe statul ce sa le confiste.
Daca unul iti spune ca esti beat nu l crezi dar daca mai multi i ti spun aceeasi vorba da stii ca esti beat chiar daca tu nu crezi asta.
MARE ATENTIE LA ACTE , LA PERETII DIN OSB DATI CU GLET SI VOPSITI
CIRCUITE ELECTRICE SUB DIMENSIONATE ( PERICOL DE INCENDIU ),
SCURGEREA APEI DIN INSTALATIE ( SA FIE CONFORM NORMATIVELOR ) ,
APA SA FIE POTABILA ( NU SA FITI NEVOITI SA VA SAPATI ALT PUT IN CURTE CA NU ESTE BUNA LA ANALIZE , DISTANTA UNDE ESTE AMPLASATA FOSA SEPTICA ),
ACCESUL POMPIERILOR ( SUNTETI IN DEAL ) DRUM ASFALTAT SAU NU ,
TAMPLARIA TERMOPAN SA ETANSEZE NU DOAR SA SE INCHIDA ( FRIGUL DEJA VINE , CALDURA PLEACA ) , VEZI FIRMA SMART FESTNER SRL ESTE UNA DINTRE CELE CU BUBE IN PORTOFOLIUL LOR PE NET.

Acestea enumerate si impreuna cu cei de mai sus iti dorim bafta .
De aceea eu spun din proprie experienta cu dovezi .

MARE ATENTIE.

Atentia mare, mare, mare. Poti verifica adincimea de fundare usor (daca iti da voie sa sapi pe linga aceasta). Grosimea fundatiei si al peretilor. Printr-o carotare a fundatiei si a stilpilor se poate verifica daca are ceva armatura . In rest ce a spus RAZVAN C este fff valabil. Mai ales finalul!!!

Acea cladire a fost grajd reamenajat ca este prea ieftin , mai sunt astfel de cladiri sa arate a fi ceva de genul fost grajd , sunt totusi 450 mp in 3 rezulta pretul calitatea lasa de dorit , nu vorbim de durabilitatea si garantia a ceea ce contine 150 mp la bani astia .
Haideti sa faceti un calcul .
Consttuiesti singur O CASA DAR NU TREI in bani astia intra beton cel putin 150 m3 fara acte ( ciubuc ) , fier beton , caramida sau BCA , tencuiala , glet , lavabil , gard, trotuar , gresie , faianta , parchet , grup sanitar , chiuveta , cada sau cabina dus , usi in casa .
Si credeti ca v ati incadra in banii astia .
Actele costa fiecare in parte.

Va doresc succes.

Smecheri care cauta chilipirgii. Lucrurile (prea) ieftine pot fi chiar prea scumpe pentru cat sunt de proaste.

buna ziua
incerc sa ma disociez de antevorbitori,o casa cu mansarda de 150m2 adica 80 parter 70 mansarda cu un proiectant corect nu pus pe jaf,mai ales cind sint 3 iese in banii astia,@chibit afirma ca sint materiale care dupa 3 ani cedeaza,nimic mai fals,traiesc din executia de instalatii si cele mai „proaste”au o durata de viata de 30ani,e normal sa cereti sa vedeti cartea tehnica a imobilului,procesul verbal de receptie al inspectoratului in constructii,sa nu fie vinduta de 2x etc in rest sa o stapiniti sanatos

Casa mea a costat 50000 Euro si este apropiata ca marime-fara racordare la curent si gaz. Materialele au fost luate toate cu factura, iar manopera la pretul pietei de acum 5 ani cand s-a inceput casa. Parerea mea este ca nu este neaparat teapa.

Daca casa a fost construita in timpul crizei se poate ca pretul sa fi fost mai mic. Luati un diriginte santier sau inginer constructor sau chiar un expert constructor, insa expertiza va costa cam 300 Euro.

La nivelul anului 2015, pretul unei case la rosu era de aprox 150 Euro pe mp, conform expertilor tehnici constructori agreati de Ministerul Justitiei. Poate ca mai exista si constructori corecti. Economii la ridicarea casei pot fi facute la fier, beton, tencuiala si izolatie, precum si la finisari. Cel mai greu este sa se verifice fierul. Parerea mea este ca nu pot fi facute economii mai mari de 5000 Euro, chiar daca se pune fier mai subtire si beton mai putin, iar tencuiala nu este atat de scumnpa.

Dar v-ati gandit la varianta in care omul care vinde are nevoie urgenta de bani si poate chiar merge pe pierdere la vanzarea caselor? E si asta o ipoteza si atunci pretul nu mai e deloc ciudat. Se numeste super oferta.
Sau poate le-a tinut la vanzare un an sau doi ani de zile, a vazut ca nu se vand si acum tot scade la pret? Eu nu cred neaparat ca e teapa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *