Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Amenajarea unui spatiu de relaxare, lucru si lectura in casa

1-idee amenajare loc de relaxare si lectura langa fereastra


Ce-ti place sa faci in zilele si momentele libere cand stai acasa? Daca iti place sa citesti, sa tricotezi sau preferi sa-ti petreci timpul liber lucrand la diverse proiecte cu siguranta ai nevoie de un coltisor dedicat acestor activitati. Si daca il amenajezi asa cum iti place tie, vei cauta orice prilej sa-l folosesti.

Amenajarea unui spatiu de relaxare, lectura sau lucru in casa sau in apartament nu presupune neaparat niste cheltuieli prea mari. Un astfel de coltisor poate fi incropit si cu obiecte si mobila pe care le ai deja, alegand o noua configurare a spatiului. Iar acum ca a venit toamna si zilele se scurteaza, iar serile devin tot mai reci, nu doar tu, ci si ceilalti membri ai familiei tale vor aprecia aparitia unui loc de relaxare intim amenajat langa o fereastra, intr-o colt nefolosit pana acum sau sub scara interioara a casei.

O bancuta cu perne moi

Daca ai incalzire prin pardoseala, in casa ta nu exista calorifere, acest lucru inseamna ca poti amenaja un coltisor de relaxare sau un spatiu de lectura chiar sub fereastra din living, dintr-o bucatarie spatioasa sau dintr-un dormitor. Imagineaza-ti numai cat de placut este sa te cuibaresti intr-un fotoliu sau pe o bancuta, sa bei un ceai fierbinte sau o cana de vin fiert si sa urmaresti cum se asterne zapada dincolo de fereastra langa care te afli.

Pentru amenajarea unui astfel de colt de relaxare nu ai nevoie de mare lucru. Daca ai prin casa un fotoliu sau o canapea micuta nu mai trebuie decat sa le asezi in apropierea ferestrei, sa le dotezi cu pernute moi si cu o patura pufoasa. In cazul in care nu ai deja un fotoliu sau o canapea pe care sa le folosesti in amenajarea zonei de langa fereastra poti cumpara o bancuta sau poti construi una, folosind unul sau mai multi paleti din lemn. Daca vei opta pentru cea de-a doua varianta, trebuie sa ai in vedere ca va trebui sa confectionezi si o saltea moale si confortabila asortata celorlalte textile cu care vei decora coltisorul de relaxare de sub fereastra.

Un fotoliu pentru un colt de lectura

Adevarul e ca daca vrei sa citesti o poti face oriunde si nu ai neparat nevoie de un spatiu special amenajat in acest sens. Dar recunosc ca imi surade ideea de a avea un coltisor de lectura retras, intim, situat in apropierea unei biblioteci pline cu carti si unei surse de iluminat. Acest spatiu de lectura poate fi amenajat in living, in dormitor, pe un hol spatios si retras sau in golul de sub scara interioara. Important este sa fie dotat cu un fotoliu confortabil, cu o aplica de perete sau cu un lampadar care sa-ti asigure lumina necesara lecturii si eventual cu un taburet pe care sa-ti odihnesti picioarele in timp ce citesti. Iar daca vei aseza in apropierea fotoliului si o etajera cu carti, atmosfera necesara acestei activitati iti va fi asigurata.

Un element extra pe care il poti folosi in amenajarea locului destinat cititului este un radio sau un mini sistem audio din difuzoarele caruia sa strabata acordurile melodiilor tale preferate. De altfel, datorita fotoliului si a sursei de iluminat acest coltisor va putea fi folosit si pentru activitati de genul tricotatului si chiar si pentru alaptat.

Spatiu de lucru de acasa

Daca lucrezi de acasa ai nevoie de un birou pe care sa-ti poti pastra laptopul, hartiile si toate cele necesare proiectelor pe care le desfasori. Presupunand ca nu ai o camera in plus pe care sa o poti transforma in intregime intr-un birou de lucru, trebuie sa te orientezi spre celelalte incaperi ale locuintei tale. Poti amenaja un spatiu de lucru in living sau in dormitorul matrimonial, alegand locul in care stii ca vei avea linistea de care ai nevoie pentru a-ti desfasura activitatea. Ca o idee generala, e important ca spatiul de lucru de acasa sa contina un birou, un scaun confortabil si eventual cateva polite, o etajera sau un dulapior in care sa poti organiza hartiile si accesoriile pe care le folosesti in mod constant. Iar ca sa integrezi cat mai firesc in decor toate aceste elemente e important sa alegi mobila si accesorii in acelasi stil si paleta cromatica cu cea a incaperii in care ai decis sa amenajezi spatiul de lucru.

Sursa foto: Novate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *