Categorii
Intrebari de la cititori

Care faianta este mai buna dintre tipurile existente?

Buna. Am si eu o intrebare. Care dintre tipurile de faianta existente pe piata este mai buna. Ma refer la modul in care sunt fabricate si la material, nu la culori. Ce trebuie sa stiu inainte de a alege?


Intrebare de la Codruta, pe adresa redactiei: Care faianta este mai buna dintre tipurile existente?

7 răspunsuri la “Care faianta este mai buna dintre tipurile existente?”

Portelanata, neportelanata, de interior, de exterior? La ce va referiti cand spuneti faianta buna? Pentru ce incapere? Baie, bucatarie?

Criterii dupa care eu m-am ghidat:
Sa imi placa
Daca am posibilitatea arunc un ochi la toate bucatile din cutie. Gasesti o cutie desfacuta pe acolo. Pentru ca pot fi diferente de nuanta, marime, poate fi ciobita, defecte de fabrica.
Sa nu te astepti la calitate premium la o faianta de 20ron/mp. Dar daca iti place culoarea si cele de mai sus sunt inteplinite e f bine. Eu am gasit la 26ron/mp si am montat-o cu rostul cel mai mic: 1.5mm fara probleme.
Daca este montata corect cu gletiera cu pieptene pe toata suprafata nu are voie sa se sparga. Am vazut montari cu o mamaliga in centru. Sigur un colt se va sparge odata.

Multumesc. nici eu nu vreau sa am rosturi mari intre placi. Dar am inteles ca daca este o faianta ieftina si o montezi fara rosturi se va vedea foarte urat, probabil pentru ca placile nu sunt egale?

La fara rosturi trebuie faianta rectificata. La rost mai ai posibilitatea de a jongla cu marimea rostului daca faianta este inegala: pui distantier de 2 sau 1mm in loc de 1.5mm Meseriasul stie.

Depinde cat ai bugetul de mare. (50ron+/mp…120 si peste)
Mergi un pic prin magazinele de profil sa te convingi. Unele magazine au exemple de bai complete din care sa te inspiri.

Din weekend plec la plimbare prin magazinele de gresie si faianta. Sper sa gasesc ceva frumos. Vreau sa ma incadrez in maxim 40 ron/mp si sper sa fie bune la pretul asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *