Categorii
Intrebari de la cititori

Ce culori sa aleg pentru un hol mic, fara lumina?

Buna. Ce culori imi recomandati sa folosesc intr-un hol mic, de aproape doi metri. Stiu ca sunt recomandate culorile deschise in spatiile mici, dar nu stiu ce sa aleg. Specific ca nu intra lumina naturala.


Intrebare de la Adriana, pe adresa redactiei: Ce culori sa aleg pentru un hol mic, fara lumina?

Un răspuns la “Ce culori sa aleg pentru un hol mic, fara lumina?”

Buna, Adriana!

Da, e corect, nu doar in holurile mici, ci in orice spatiu mic in general e bine sa folosesti culori deschise. Si daca acestea nici nu beneficiaza de lumina naturala, cu atat mai mult.

Asadar, iti recomand sa-ti zugravesti holul fie in alb, fie in galben pal sau intr-o nuanta de crem sau bej deschis. Si griul deschis poate fi o optiune, depinde ce culori iti plac cel mai mult.

Un alt aspect esential in amenajarea unui hol mic este legat de alegerea usilor de interior ale casei sau apartamentului. Daca ai usile de interior inchise la culoare si cel putin una dintre acestea se deschide spre hol, in mod cert aceasta contribuie la intunecarea si micsorarea vizuala a spatiuui si asa destul de mic. Asadar, daca nu ai ales inca usile de itnerior sau urmeaza sa le schimbi in viitorul apropiat, ai in vedere sa alegi usi albe sau cat mai deschise posibil, iar ca sa aduci putina lumina in acest spatiu e bine ca usile pe care le vei alege sa aiba geamuri mari. Poti opta chiar si pentru usi din sticla mata care asigura intimitate, dar nu obtureaza fluxul luminii.

Si nu in ultimul rand iti recomand sa citesti urmatoarele articole, care sper sa te ajute sa alegi culoarea potrivita pentru holul tau:

https://www.casadex.ro/2013/03/5-trucuri-pentru-amenajarea-holurilor-mici-si-inguste/

https://www.casadex.ro/2015/10/5-idei-decorative-pentru-amenajarea-unui-hol-mic/

https://www.casadex.ro/2017/08/modele-si-idei-de-amenajare-a-unui-hol-mic/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *