Categorii
Intrebari de la cititori

Ce greutate suporta maxim un balcon de bloc?

Stie cineva care este greutatea maxima pe care o suporta un balcon de bloc (bloc vechi) pentru ca as vrea sa mut bucataria in balcon si in locul ei sa amenajez un dormitor. Vreau sa stiu daca o sa reziste sa tina dulapuri, frigider, plita si cuptor si masina de spalat, care sunt destul de grele.


Intrebare de la Gaby, pe adresa redactiei: Ce greutate suporta maxim un balcon de bloc?

3 răspunsuri la “Ce greutate suporta maxim un balcon de bloc?”

Din cate stiu, un balcon in consola suporta undeva intre 100 si 200 kg/mp. Asa ca daca e sa calculezi ca poate duce o greutate maxima de 150 kg/mp eu tot cred ca ar trebui sa dormi linistit ca n-o sa-ti cada balconul.

Nu are cum o bucatarie mutata in balcon sa-l ingreuneze intr-atat incat sa cada. Cu toata mobila si electrocasnicele pe care le aduci acolo. Poate doar daca le faci din beton… Vezi-ti linistit de treaba.

Salut, Andrei, ai aflat ceva concret? Ai reusit sa muti bucataria pe balcon? Si eu urmaresc acelasi lucru, ca urmare am scos sapa veche insumand 470 kg si am inlocuit-o cu alta, avand in total, cu gresia 210 kg. Cu tot ce voi adauga in noua bucatarie, voi depasi greutatea sapei vechi cu 180 kg. Mentionez ca au fost montate si ferestre termopan, care nu au fost luate in acest calcul dar care au adus un aport de aprox 250 kg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *