Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ce inseamna soba cu clopote si cu ce e diferita?


Vreau sa construiesc o casuta la tara si vreau sa fac incalzirea cu lemne, asa ca o sa aleg sa montez sobe de teracota. De prin batrani am auzit despre sobele cu clopote, ca ar fi mai bune, dar nu stiu ce inseamna exact, cu ce se deosebesc de altele (inteleg ca sunt mai multe tipuri) si cu ce sunt mai bune, daca e adevarat ca sunt mai bune.


Intrebare de la Joric, pe adresa redactiei: Ce inseamna soba cu clopote si cu ce e diferita?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

adrian in octombrie 17th, 2018

arderea gazelor degajate din arderea lemnelor este diferenta. Practic este ca centrala cu gazeificare versus centrala simpla. 0720424045

Joric in octombrie 18th, 2018

Si se gasesc de cumparat sobe cu clopote? Adica asa sa intreb la producatori sau in magazine sau numai un mester sobar poate sa-mi construiasca una. Banuiesc ca e si diferenta de pret la ele. Dar la consum de lemne?

Vali in octombrie 18th, 2018

De cumparat nu sunt. Sobele din comert sunt clasice cu fumuri. Nu toti mesterii sobari pot construi un focar eficient si clopotele corect. Va trebui sa il intrebi daca a mai facut si unde.
Din punct de vedere al consumului eu pot sa spun ca focarul in sine mareste eficienta. eu am facut un hibrid: focar clopot si cantitatea de lemne s-a injumatatit. Bine soba mea papa o cantitate prea mare de lemne, temperatura cosului la pornire depasea 130gr, sobarul cand a facut-o a pus numai 3 fumuri, eu am marit la 5.
Se incalzeste mai greu soba dar tine mai mult timp.

Joric in octombrie 18th, 2018

Ma miram eu ca n-am auzit pana acum de ea, dar e clar: daca nu se gaseste de vanzare in magazine, nu le face nimeni reclama si nu aude lumea de ele. Parerea mea ca e ricant sa angajezi orice sobar daca nu are recomandari si decat sa dai mai mult decat trebuie fara sa stii la ce sa te uiti mai bine cumperi una cu fumuri si gata.

Stefan 51 in octombrie 18th, 2018

buna ziua
soba cu fumurile in clopote e un cazan cu randament ce face de ris gazeificarea,95% este o soba cu acumulare de caldura adica sa nu te astepti ca ai bagat in focar 3 ziare si deja e cald,are in „burta”cam 200 caramizi de samota -depinde de marime- si este „imbracata”cu vre-o 600 caramizi rosii,poti sa le admiri pe sobe rustice.com acolo poti lua legatura cu sobari capabili sa o construiasca pret? de la 2000Ein sus

Vali in octombrie 18th, 2018

Stefan are dreptate. 95% randament fata de 80% maxim la cea cu fumuri. Nu s-a auzit de ea ca se trece pe gaze si se plang ca li se mareste pretul la GKalorie. De stiut se stie dar nu se face reclama.
Nu te-as sfatui sa iei soba din magazinele de profil.. este cam mica si scumpa. Iei cahle de la un magazin/fabrica de sobe cat pentru una intreaga, un sobar bun si nu ai probleme. Ideal ar fi sa vorbesti intai cu sobarul sa iti faca un necesar de materiale.
Poate faci soba cu registru daca sobarul stie, si vei avea o singura soba mare si calorifere in celelalte camere conectate la soba.

Joric in octombrie 19th, 2018

Mda, mi-ati dat de gandit acuma. Va multumesc pentru explicatii si lamuriri, acum trebuie sa-mi reanalizez bugetul si sa iau o decizie.

Stefan 51 in octombrie 19th, 2018

buna ziua
mare grija daca decizi sa bagi un schimbator de caldura in soba,nu in vatra,o racesti si nu mai ai o ardere corecta,in primul fum se monteaza,faci o soba cu 5 fumuri unul central fata spate si 4 mici la colturi bafta,sa gasesti sobarul priceput

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii