Categorii
Intrebari de la cititori

Cea mai ieftina metoda de incalzire a casei?

Salut. Care ar fi cea mai ieftina solutie / metoda de incalzire a unei case, tinand cont de faptul ca lemnele s-au scumpit deja foarte mult, brichetii, gazele si curentul sunt si ele scumpe?


Intrebare de la Darius, pe adresa redactiei: Cea mai ieftina metoda de incalzire a casei?

9 răspunsuri la “Cea mai ieftina metoda de incalzire a casei?”

Vorbim de ieftin dar mai intervine si comoditatea. Sotul meu s-a saturat sa tot faca focul in centrala cu lemne, doar ca nu avem gaze in zona. Cand vor ajunge gazele si la noi a zis ca va trece la centrala cu gaze. Curentul cred ca este cea mai scumpa varianta de incalzire a casei.

Bună dimineața!
Cea mai ieftină este gazul şi cea mai scumpă soluție este curentul electric. În funcție de existența conductei de gaz, dumneaviastră alegeți.
Cu stimă şi respect!

Curentul este cel mai … ieftin! Asta în condițiile în care se folosește o pompă de căldură!

Fiecare sistem are bune si rele (costuri de achiziție, de instalare şi funcționare). Parerile sunt împărțite. Daca mai studiați un pic pe internet, funcție de buget şi resursele zonei o sa luati decizia bună
Cu stimă si respect!

Va rog luati-o ca si gluma:
cea mai ieftina metoda de incalzire este o plapuma mai groasa !
Acuma la modul serios vorbind, este cir se poate de adevarata chestia cu comoditatea. La fel de bine as putea spune ca o metoda „ieftina” ar fi o soba cu ulei ars, care fiind o improvizatie si pentru care trebuie avut grija in permanenta, iasa din discutie. Medodele cele mai folosite este centrala termica cu functionare pe lemne, sau peleti, sau pe gaz, respectiv o metoda de incalzire bazata pe curent electric. Fiecare are avantaje si dezacantaze, fiecare oferind un grad mai mare sau mai mic de comoditate(!), pentru ca si asta trebuie luat in calcul. Nu ma apuc aici si acum sa intru in detalii. Ca si o mentiune, pentru cazanele cu peleti se pot folosi foarte bine boabe de porumb, ard foarte bine si se pot obtine la un pret mult mai accesibil.
Totusi, prin „cea mai ieftina solutie” as sublinia ca nu trebuie sa se inteleaga efectiv ideea de ieftin, ci mai important este ideea de eficienta in timp: de regula, o investitie relativ scumpa este mult mai rentabila, dar de multe ori intervine aspectul financiar al investitiei initiale.
Am uitat sa amintesc de modalitatea de incalzire prin pamint, cu pompe schimbatoare de caldura, o solutie totusi nu ieftina dar cu avantajul unei comoditati superioare, functionarea fiind in sistem de ventilatie, incalzeste iarna si raceste vara.
Cred ca totusi solutia centralei termice pe gaz, cu calorifere, ar fi varianta cea mai ieftina, chiar si pentru case de locuit. Cu conditia sa fie dusponibila o retea de faze, si care sa aiba asigurata presiunea de faz, in permanenta. Altfel va trebui apelat la… plapuma mai groasa !

Luind in discutie pretul materialelor folosite ca surse de producere a energiei si tinand cont de puterea calorica a fiecaruia , pe primul loc se afla porumbul folosit la instalatiile pe peleti , apoi lemnul , cu conditia sa nu depaseasca 420 lei /mc , urmata de gaz metan si apoi electric-ul .
Cand luati in calcul gazele , trebie sa tineti cont si de faptul ca , in perioadele de varf , sigur amestecul de aer este destul de mare , fapt care diminueaza puterea calorica .
timand cont de confort , ordinea este , electric , gaze , peleti si ultimul , lemnul . exista si varianta pe rumegus s-au tacatura la care munca este mai putina , avand bazunul de alimentare mai mare .

buna ziua
1-gaz
2-peleti
3-lemn
4-electric
5-gpl
pompele de caldura la un cop de 5 la un necesar de 20kw consuma 4 la 12h/zi sint 48×30….mai departe socotiti

Bună ziua!
Pe site-ul ”trust-expert.ro/schimba-cazanul-pe-lemn-cu-o-pompa-de-caldura” găsiți o comparație interesantă. Vă rog să vă uitați și la cheltuielile suplimentare pentru pompele de căldură și să faceți comparație cu alte cheltuieli suplimentare pentru încălzire.
Cu stimă și respect!

Din cate imi dau seama variantele mai ieftine de incalzire ar fi gaz sau curent, daca punem in balanta si comoditatea

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *