Categorii
Intrebari de la cititori

Constructie cos profesional pentru semineu?

Cum se construieste un cos profesional pentru un semineu tip centrala si din ce materiale ar trebui construit?


Intrebare de la Tarcan, pe adresa redactiei: Constructie cos profesional pentru semineu?

4 răspunsuri la “Constructie cos profesional pentru semineu?”

Buna ziua.

Depinde cu ce este alimentat . Am reparat charpanta unui conac din 1912 la care cosul era intact . Chiar era iscalit zidarul pe cos , pe tencuiala si scria si anul , deci va dati seama ca nu a avut nici o interventie .
Problema este cat de bine va fi izolat si daca este cu lemne , nu are ce cauta un lemn cu umiditate mare in el . Depune gudron si va lua foc . Mie mi-a topit tabla de 1.5 mm cand a luat foc .Cu cat este mai inalt cu atat riscul este mai mare .
Cu stima 0722235456
office@constructii-caselemn.ro

Buna ziua.

Uneori foloseau materiale mai bune decat cele de acum . Nu spun ca timpul a stat pe loc dar de cele mai multe ori cred ca faceau doar calitate . Cosurile pe care le-am daramat la acel conac , erau perfecte si asta pentru ca au folosit ca si combustibil , doar gazul metan . Pe interiorul cosului aveau intradevar un tub circular dintr-o ceramica foarte tare . La noi o sa vedeti ca cele mai multe cosuri la case sunt acum facite cu caramida pentru ventilatie .
Daca ne intoarcem la calitatea lucrarilor , acum am terminat o consolidare la o casa facute de rege in 2010 in Bucuresti si la care lemnul a fost intact , doar partea de zidarie a fost afectata si asta din cauza vecinului de calcan , care a incercat sa mareasca beciul . Casa nu are gram de beton , inclusiv fundatia este de caramida . Ce ma surprins ,a fost cuiele care au fixat cartonul pe charpanta , erau din inox si cupru , cu o flansa mare sa stranga cartonul si aveau pe aceea flansa , marca producatorului stantata .
Daca vorbim de calitate , ce-a mai mare parte a distribuitorilor , daca nu reuseste sa te convinga sa folosesti materialul de calitate ( uni nici macar nu incearca ) i-ti da ce anume vrei tu , chiar daca nu corespunde . Asta este sistemul romanesc . Vu conteaza daca este buns-au nu , ei t-il vand .

Bună ziua!
Ce înseamnă ”cum se construieste un cos profesional pentru un semineu tip centrala”? MAterialele folosite la construcția unui coș sunt, presupun, aceleași. Diferă omul care le pune în practică. Nu cred că cei din 1912 aveau materialele din ziua de azi. Din ce știu eu, cei care comercializează șeminee vă vor sprijini pentru construcția coșului, materiale folosite și echipe de lucru.
Cu stimă și respect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *