Categorii
Intrebari de la cititori

Constructie serpentina la soba teracota + calorifere

Am auzit ca daca faci anumite modificari poti transforma o soba de teracota intr-o mini centrala, adica sa-i montezi cumva niste spirale prin care sa circule apa si apoi cu o pompa apa incalzita sa fie transportata spre calorifere. E adevarat?


Eu mi-am luat o casuta langa oras si am in ea o soba mare care incalzeste iarna doua camere, dar mai am o camera fara incalzire. M-am gandit ca decat sa mai cumpar o soba sau un semineu ceva sau decat sa folosesc calorifere electrice ca sa fac utilizabila si cea de-a treia camera din casa si iarna mai bine adaptez cumva teracota existenta cu o spirala sau ce mai trebuie, montez vreo doua calorifere si rezolv problema. Ce parere aveti, m-am gandit bine si daca da, imi puteti arata o schema dupa de constructie care sa ma ghidez?

Intrebare de la Tudor, pe adresa redactiei: Constructie serpentina la soba teracota + calorifere.

2 răspunsuri la “Constructie serpentina la soba teracota + calorifere”

da se poate si functioneaza bine pentru un nivel cu 3,4 sau 5 camere. Atentie la detaiile care fac diferenta intre rezultatele bune si esec. 0720424045

Deci daca pun doar 2 calorifere sunt prea putine? Si cum sa procedez in cazul asta, cand am deja 2 camere incalzite cu teracota existenta si vreau sa mai incalzesc o singura camera (nu am mai multe)? Mai are rost sa adaptez soba pe care o am cu serpentine sau o sa arunc banii degeaba?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *