Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cum aflu consumul in kW la o centrala electrica?


Cum pot calcula consumul lunar al unei centrale electrice pentru o casa de 120 mp? Foloseste cineva o astfel de centrala si daca da cati kW consuma pe luna in lunile de iarna, la temperaturi negative?


Intrebare de la Tobi, pe adresa redactiei: Cum aflu consumul in kW la o centrala electrica?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Gelu in octombrie 19th, 2018

Consumul centralelor termice electrice difera in functie de puterea lor, dar ideea e sa cumperi o centrala corect dimensionata ca sa nu ai costuri suplimentale inutile. Ca sa calculezi corect trebuie sa inmultesti suprafata in mp a casei cu 50W: 120 mp x 50W/mp = 6000 W, adica 6kW este puterea pe care trebuie sa o aiba centrala care sa faca fata fara probleme la incalzirea casei tale. Casa trebuie sa fie termoizolata corespunzator. Mai departe inmultesti puterea centralei cu numarul de ore in care estimezi ca aceasta va functiona si cu pretul/kWh pe care il ai in contractul cu furnizorul de energie electrica ca sa afli consumul lunar. Un calcul simplu: 6kW (putere centrala) x 12h (numar ore functionare/zi) x 0.35 lei/kWh (tarif Enel) x 30 zile (o luna) = 756 lei

Acum tu stii daca ti se pare mult sau putin sa platesti lunar atatia bani pe curent, dar trebuie sa ai in vedere si ca eu am trecut 12 ore functionare/zi. Daca ai casa bine izolata, tamplarie buna si nu vrei sa umbli dezbracat prin casa iarna si te multumesti cu o temperatura ambientala de maxim 22 grade Celsius, consumul poate fi mai mic.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii