Categorii
Intrebari de la cititori

Cum se calculeaza adancimea pentru fundatia casei?

Buna ziua. Ce adancime trebuie sa aiba fundatia unei case? Exista standarde, se calculeaza in vreun fel? Conteaza pamantul pe care se face constructia sau temperaturile la care se ajunge iarna si vara?


Intrebare de la Romeo, pe adresa redactiei: Cum se calculeaza adancimea pentru fundatia casei?

4 răspunsuri la “Cum se calculeaza adancimea pentru fundatia casei?”

Buna
Adancimea fundatiei (cota de fundare) este stabilita de catre inginerul de rezistenta. Aceasta adancime este determinata de: regimul de inaltime a constructiei, studiul geotehnic – natura terenului, tipul constructiei,zona seismica, etc…. toate dupa Normativul P100-1/2013 Cod de proiectare seismică – Prevederi de proiectare pentru clădiri. Pentru toate informatiile, sugestii, mentenanta, arhitectura – proiectare si executia lucrarii la rosu sau la cheie va stam la dispozitie cu profesionalism. Va rugam sa ne contactati telefonic .
„CONSTRUIESTE CU NOI, CONSTRUIESTE PENTRU VIITOR!!!”
Efectuam lucrari in toata tara !!!
Cu respect si stima,
Echipa “Casatamultvisata Empire Building”
Telefoane:
0787 393503 0742 756576
E-mail:
office@casatamultvisata.ro
casatamultvisata@yahoo.com

Bună seara!
Cei care asigură partea de proiectare cunosc toate normativele de proiectare (adincime, tip sol, temperatură îngheț sol funcție de zona climatică).In parte de execuție nu se respectă, în general de către beneficiar, atunci când face costurile. Am văzut construcții (case) cu fundații făcute ”cu o lingură de beton”.
Cu stimă și respect!

Depinde de tipul de teren rezultat in urma forajului pentrul avizul geotehnic.
Vorbiti cu structuristul. In general se face sub adancimea de inghet sau peste 1m. Daca el considera ca „se poate” la 1m va dispune o armare suplimentara in fundatie. Stim ca pretul betonului este scump dar nu doriti sa se lase/incline casa sau sa aveti crapaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *