Categorii
Intrebari de la cititori

Curatare chit rosturi uscat pe gresie si faianta

Cum as putea sa curat chitul de rosturi uscat ramas pe gresia si faianta montata de muncitori? Nu am curatat foarte bine excesul de chit dupa montare pentru ca nu aveam apa curenta in casa la momentul respectiv si credeam ca o sa se curete usor oricum, iar acum m-a cuprins disperarea cand vad ca nu se ia si arata foarte urat. Ce sa fac?


Intrebare de la AlinaMalina, pe adresa redactiei: Curatare chit rosturi uscat pe gresie si faianta.

9 răspunsuri la “Curatare chit rosturi uscat pe gresie si faianta”

Cu burete abraziv pt vase (nu burete de sarma, buretele de vase pe o fata avand panza abraziva)
Se freaca pe uscat apoi se sterge cu carpa umeda. Este multa munca si praf dar eu asa am rezolvat.

Multumesc frumos, o sa incerc dar parca greu imi vine sa cred ca o sa reusesc sa curat rosturile de pe faianta cu un simplu burete de vase. Cu cutitul as zgaria faianta, nu?

Am patit si eu asa cand am dat rosturile seara si dimineata le-am gasit beton. Norocul meu ca era gresie mare si inchisa la culoare. Pe langa buretele de vase sau mai bine zis laveta dura pentru vase (eu stiu decat ca e verde inchis si mare) puteti folosi o bucata de lemn. Este dur si nu zgaraie. Luati ce puteti pe uscat si dupa umeziti gresia/faianta si incepeti cu laveta de vase.
Nu intarziati ca se intareste de nu il mai scoateti de acolo.

La o bucata de lemn nu m-am gandit. Sunt efectiv disperata ca la mine gresia si faianta sun bej cu striatii maronii si chitul e maroniu si acum arata foarte urat si peretii si pardoseala. Este intarit ca lumea ca a trecut o saptamana de la montaj si curatarea superficiala. Sper sa reusesc sa-l curat. Speram sa existe vreo solutie care sa dizolve chitul uscat cum sunt detergentii pentru tot felul de pete.

Meseriasul care mi-a executat faiantarea si aplicarea gresiei a folosit la aplicarea chitului de rosturi lamela de caucic si a sters suprafetele cu o carpa . Chitul ramas in modelul faiantei si al gresiei l-am curatat dupa o saptamana cu laveta abraziva pe uscat. Dupa cum am mai spus am avut parte de mult praf (aspirat din cand in cand cu aspiratorul) si a fost nevoie de migala si rabdare.In final , dupa ce am sters si cu o carpa umeda am folosit solutia pentru curatat geamuri.

Incercati cu Keranet lichid de la Mapei sau Penosil Bet Clean. Au fost singurele cu care am reusit sa indepartez chitul de rosturi folosit la pavajul din terasa. Sunt solutii speciale pentru curatarea resturilor de chit de rosturi, ciment. la mine a functionat mai bine Penosil.

Eu am reusit sa scot de pe o gresie deschisa la culoare un chit maro siliconat cu solutie anticalcar Pullirapid de la Infinity.
M-am chinuit in fel si chip. Apoi am incercat si asta. A mers fff usor. Cu un prosop mai aspru. Chiar a functionat.

Sal, pe faianta lucioasa se ia chitul cu o perie de sarma dar verificați înainte de folosire peria de sarma la o bormașina l-am dat usor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *