Categorii
Intrebari de la cititori

De ce face condens un geam termopan?

Buna ziua. Aveti idee de ce face condens un geam termopan? Stau la bloc si in nicio alta camera nu se intampla, decat geamul de la living se umezeste si curg picaturi. Din ce motiv ar putea aparea condensul, va rog sa imi explicati.


Intrebare de la Miruna, pe adresa redactiei: De ce face condens un geam termopan?

7 răspunsuri la “De ce face condens un geam termopan?”

Va multumesc. Eu m-am gandit ca este o problema cu geamul respectiv, atata timp cat toate ferestrele sunt luate din acelasi loc si restul nu fac condens. Adica, ori faceau toate, ori nici unul. Ca nu le-am cumparat de la firme diferite

sunt multe cauze, de ex: geam spre nord, geam incastrat in beton care ste mai rece, umiditate excesiva in incapere, defecte ale termopanului sau termopan fara sticla corespunzatoare, cu bagheta (lama aceea metalica dintre sticle)din metal in loc de plastic, cercevea mai subtire cu nr. mai mic de camere. Se poate demonta geamul si reumple cu argon. Alte cauze puteti intreba la firma care le-a pus sau de unde ati cumparat geamurile. Asta daca nu sunt facute intr-un garaj.

Aveti dreptate, geamul din living este spre nord. Acesta sa fie motivul condensului? Si daca da, ce as putea face sa rezolv?

Condensul se afla doar in partea de jos a geamului sau pe tot conturul, in apropiere de cercevea? Daca este putin, in partea de jos, puteti creste temperatura in interior. Ce temperatura aveti?

In partea de jos, sa zicem. Este foarte posibil sa aveti dreptate si acesta sa fie motivul. Am marit temperatura in camera si acum pare sa se curete geamul, deci cred ca condensul se forma din cauza temperaturii scazute. Mai urmaresc si zilele ce urmeaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *