Categorii
Intrebari de la cititori

Diferente polistiren expandat eps 70 si eps 80?

Buna ziua. Exista diferente majore intre polistiren expandat eps 80 si cel eps 70 sau mai mic? Fac termoizolatia exterioara si vreau sa stiu daca obligat voi lua eps 80.


Intrebare de la Sorin, pe adresa redactiei: Diferente polistiren expandat eps 70 si eps 80?

4 răspunsuri la “Diferente polistiren expandat eps 70 si eps 80?”

difera densitatea care trebuie sa fie cat mai mare si conductivitatea termica care trebuie sa fie cat mai mica, cf fisei tehnice.

Buna Ziua!

Nu va suparati,din pmdv diferenta ar fi ca trebuie sa va ganditi la o termoizolare exterioara mai sanatoasa si mai durabila,materiale precum:Multipior,Pluta.Vata minerala bazaltica…Eu cred ca suntem prea saraci, ca sa ne mai permitem cumpara materiale ieftine…Spor si Sanatate

Fanel, pe mine ma intereseaza diferentele dintre polistirenul eps 80 fata de celelalte. Ca daca voiam sa aflu despre vata minerala, puneam intrebarea asa.

Diferența dintre Eps 70 și Eps 80 este densitatea polistirenului.Este foarte important sa stii ca pentru fatada polistirenul expandat trebuie sa fie notat EPS 80 si nu EPS 70, EPS 60 sau EPS 50. Sigur ca poti cumpara si EPS 70, EPS 60 sau EPS 50 pentru fatada, dar izolatia termica va fi mai redusa, deci factura la incalzire iarna sau racire vara, mai mare.

Acum, daca ai inteles cu calitatea polistirenului expandat, mai trebuie sa afli ca pe o cladire ar trebui sa pui placi de polistiren de cel putin 10 cm grosime. Cu cat mai groasa placa, cu atat mai izolata cladirea.

Dar pentru ca tot polistirenul expandat arata la fel, si nu poti sti daca este intr-adevar producatorul se tine de cuvant sau nu, (EPS 80 KPA – care desemneaza reziastenta la compresiune), ar fi bine sa pui polistirenul pe cantar. da, pe cantar!

Si ce ar trebui sa-ti arate cantarul? In functie de detaliile tehnice care se gasesc pe eticheta baxului de polistiren, unde scrie si cantitatea in metri cubi, afli ca unele baxuri de polistiren expandat contin 0,2 mc de polistiren, iar altele 0,25 mc. Deci, daca e vorba de cel de 0,2 mc, cinci baxuri care masoara 1 mc trebuie sa cantareasca 14,6 kg. Altfel, daca acele cinci baxuri cantaresc mai putin, ne aflam in situatia penibila de a plati aer. In cazul baxului de 0,25 mc, doar din patru baxuri puse pe cantar trebuie sa se ajunga la un mc, deci 14,6 kg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *