Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Dusul walk-in, ideal pentru orice baie

baie moderna amenajata in gri cu cabina de dus walk in


Legenda spune ca cine paseste intr-o cabina de dus walk-in nu mai vrea sa faca vreodata baie intr-o cabina standard, cu cadita. Lasand gluma la o parte, daca vrei sa-ti modernizezi baia si sa o faci practica, frumoasa si usor de curatat trebuie sa renunti la cabina cu usi ce gliseaza pe un cadru de sine.

Pana de curand, in Romania nu prea era cunoscuta notiunea de cabina de dus fara cadita, toti cei care au renuntat la cada multumindu-se din plin cu cabinele pe care le gasim in magazinele de bricolaj si de obiecte sanitare. Insa acestea din urma au inceput sa cada in dizgratie in clipa in care poporul a descoperit cat de greu se curata in spatiile dintre usile glisante si sinele din partea superioara a caditei sau cand usile acestora au inceput sa cedeze. Si iata cum, impinsi de curiozitate si mai ales nevoie, romanii au descoperit beneficiile cabinelor de dus fara cadita cunoscute, mai nou, si sub denumirea de walk-in shower, asa cum li se spune in strainatate, mai cu seama ca acestea sunt potrivite atat pentru baile mici, cat si pentru cele mari si spatioase.

Ce inseamna un dus walk-in?

Daca stii putina engleza, poti deduce ca un dus walk-in este unul in care se intra usor. Ai putea spune ca nu e greu deloc sa patrunzi nici intr-unul ca cele pe care le gasesti la vanzare in magazine ca Dedemn, Hornbach, BricoDepot sau Leroy Merlin si nu ai gresi. Insa modelele walk-in efectiv nu au cadita sau daca au, aceasta este aproape la nivelul pardoselii din baie, iar apa se scurge direct in orificiul din pardoseala prevazut special in acest sens sau intr-o rigola de scurgere elegant incastrata in pardoseala din interiorul cabinei de dus.

Separarea sau izolarea unei cabine de acest gen de restul baii se poate face fie prin constructia unui perete din zidarie clasica (vezi aici: Amenajare de la zero a unei bai mici cu cabina de dus inzidita sau din caramida de sticla, de pilda, fie prin montarea unui paravan din sticla sau a unei perdele de dus.

Avantajele si dezavantajele cabinelor de dus de tip walk-in

Dincolo de succesul de care se bucura, o cabina walk-in are nu doar plusuri, ci si cateva minusuri pe care le voi insirui in cele ce urmeaza. Voi incepe cu avantajele pe care le consider mai importante:

– O cabina de dus walk-in este foarte usor de curatat datorita faptului ca nu are elemente greu accesibile, asa cum se intampla in cazul modelelor obisnuite, cu cadita;
– Un alt avantaj al acestora este dat de faptul ca pot avea orice forma si dimensiune, date care se stabilesc de obicei in functie de dimensiunea baii si de doleantele fiecarui proprietar in parte;
– Daca alegi sa separi cabina de dus fara cadita de restul incaperii cu un paravan de sticla, aceasta va deveni aproape invizibila in decor si astfel spatiul va parea mai putin incarcat. Aceasta solutie este ideala mai ales in amenajarea bailor mici.

Iti recomand sa citesti si: Dusul tip ploaie – un accesoriu specific bailor moderne.

Si iata care pot fi dezavantajele cabinelor de dus walk-in:

– Modelele de dus walk-in deschise prezinta dezavantajul ca nu mentin caldura in interior la fel cum o fac modelele cu usi glisante, insa acest minus poate fi corectat prin montarea unei usi sau a unei perdele de dus;
– Desi un dus cu scurgere in pardoseala poate fi realizat si cu bani putini (alegand separarea acestuia de restul baii cu ajutorul unei perdele), in general, modelele mai sofisticate, cu paravane de sticla sau chiar cu usi din sticla si cu rigole sofisticate de scurgere in pardoseala sunt considerabil mai scumpe decat modelele cu cadita pe care le gasim si la preturi foarte mici prin magazine;
– Daca scurgerea nu este realizata corect sau daca dusul nu este separat corespunzator de restul spatiului exista riscul ca apa sa patrunda in exterior, udand pardoseala si alte obiecte sanitare sau piese de mobilier din baie.

Citeste si: Ce consuma mai multa apa – cada sau cabina de dus?

Sursa foto: https://sebringdesignbuild.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *