Categorii
Intrebari de la cititori

Fisura in perete si crapatura in centura de rezistenta

Buna seara. Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am construit o casa cu mesterii din sat in urmatoarele conditii: Am cumparat o casa veche, ne-am extins in jurul ei si ne-am inaltat cu o mansarda inalta si pod de 1.5 m. Pentru sustinere am turnat stalpi de rezistenta imprejurul casei vechi apoi pe pereti am turnat o centura de rezistenta.


Casa a fost facuta acum 8 ani. Acum a aparut o fisura intre stalpi si peretele de chirpici si in acelasi loc a crapat si centura de rezistenta. Fisura sa marit vazand cu ochii si a ajuns la 0,5 cm. Ce putem face? Cum sa consolidam? Se poate sa se darame casa avand in vedere ca la peretele din fata stalpul urca si la mansarda? Unde a aparut fisura stalpul este pana la mansarda. Partea de sus a casei este din lemn si ma gandesc ca e prea mare greutatea. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

Intrebare de la Elena, pe adresa redactiei: Fisura in perete si crapatura in centura de rezistenta.

2 răspunsuri la “Fisura in perete si crapatura in centura de rezistenta”

Ati facut si fundatie la stalpii pe care i-ati turnat? Trebuie sa stiti ca la casele din pamant mai apar crapaturi indiferent cat de bine sunt efectuate deoarece pamantul mai lucreaza, absoarbe apa iarna si o elimina vara, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *