Categorii
Intrebari de la cititori

Ghid aplicare lavabila cu pistolul de vopsit

Sper sa nu radeti de mine dar am cumparat un pistol de vopsit si vreau sa aplic lavabia cu el ca sa scurtez timpul lucrarii si sa ma mut mai repede in casa noua. Acum nu stiu exact daca si cum trebuie sa diluez vopseala lavabila si daca trebuie sa cumpar o vopsea anume. Si cate straturi sau maini ar trebui aplicate? Pe scurt, va rog sa-mi spuneti cam tot ce ar trebui sa stiu inainte sa ma apuc de zugravit cu pistolul.


Intrebare de la Andreiutz, pe adresa redactiei: Ghid aplicare lavabila cu pistolul de vopsit.

5 răspunsuri la “Ghid aplicare lavabila cu pistolul de vopsit”

Lavabila este groasa iar la pistolul de vopsit ai duza 1.5 cred care nu merge pentru vascozitatea gletului. Ce poti face cu pistolul este sa dai amorsa innainte de lavabila. Asta daca ai pistol pentru compresor.. daca ai din acela instant mai bine il duci inapoi.
De ce sa nu dai cu pistolul: pentru ca daca ai un loc in care absorbtia este mica apar dare/picaturi si cu pistolul nu ai nici o sansa sa le repari. Cu trafaletul mai dai o data cu el aproape fara glet si nivelezi repede.
Nu vopsesti un sopron/magazie de lemn ci o camera de locuit. Lemnul trage repede, gletul mai ales amorsat nu prea. Daca vrei sa incerci incepe un perete gletuit in o camera mica gen debara/dressing.

Pune mana si ia un trafalet cel mai lat pe care il gasesti, o extensie, o tava pentru lavabil si incepe in o camera mica gen debara/dressing sa iti faci mana.
Prima data amorsezi peretele. Poti da o mana sau doua de amorsa, in functie de absorbtia peretelui. Faci pauza intre ele.
Prima data tavanul si dupa peretii.
Sunt tutoriale video multe. Urmareste-le si ti se va parea usor. Sa nu diluezi lavabila prea mult ca devine prea apoasa si te chinui sa repari darele la greu.

Multumesc pentru sfaturi. M-ai descurajat, am pistol de vopsit instant si inteleg ca nu trebuia sa-l cumpar. O sa vopsesc cu trafaletul probabil… Dar daca as lua un pistol de vopsit pentru compresor m-as descurca mai bine oare?

Te-ai descurca mai bine sa vopsesti masina/gardul/terasa. Cele instant mai mult fac stropi decat praf fin cum trebuie. Si la cele de compresor iti trebuie presiune mare ca sa iasa ceva bun, dar repet nu pentru camere de locuit. In pivnita merge.
Sa iei si o pensula(max 2-3cm) sau un trafalet foarte mic sa dai pe la colturi unde trafaletul mare nu ajunge.

Multam inca o data pentru rabdare! Trebuia sa intreb aici inainte sa-mi cumpar pistolul. Aia e…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *