Categorii
Intrebari de la cititori

Incalzire cu panouri radiante in completare primavara si toamna?

Stie cineva cat de bune sunt panourile radiante si daca merita cumparate in completarea unui sistem de incalzire cu calorifere? Ma intereseaza sa ma ajut de ele primavara si toamna in special cand nu am chef sau timp sa fac focul sau iarna cand e foarte frig si vreau sa mentin constanta temperatura din casa.


Intrebare de la Sergiu, pe adresa redactiei: Incalzire cu panouri radiante in completare primavara si toamna?

5 răspunsuri la “Incalzire cu panouri radiante in completare primavara si toamna?”

Salutare!

Numai daca ai de gand sa folosesti panourile radiante in completarea sistemului de incalzire pe care il ai poti spune ca merita, dar si asa o sa-ti vina o factura zdravana. Eu am niste prieteni care si-au montat asa ceva si mi-au spus ca nu sunt economice deloc.

Buna ziua.
Parerea mea este ca , o pompa de incalzire aer aer , poate avea ce-a mai mare eficienta primavara si toamna .
In privinta panourilor , nu am o certitudine . Am facut um model de casa pe structura lemn , suspendata , deci anvelopata total in izolatie si la etaj , unde are un dormitor de 25 mp plus o baie , in dormitor , am montat un singur panou radiant de 550 w si iarna trecuta a facut fata fara probleme . Toata casa de 62 mp locuibili este incalzita electric si iarna trecuta am avut un cost de 330 lei / luna pt incalzire . Daca as fi pus o ppa caldura , as fi redus consumul . Casa se poate vedea pe constructii-caselemn.ro
Cu stima 0722235456 office@constructii-caselemn.ro

Ok, dar pompa pe caldura si toata instalatia aferenta nu iese foarte scump comparativ cu panourile radiante montate pe perete? Am casa izolata cu vata bazaltica de 10 cm, camerele au inaltimea de 255 cm si nu sunt mari. Casa cu totul are 90 mp. Am prins curaj cand am citit despre cazul pe care l-ati relatat cu casa incalzita electric in proportie de 100% si cu facturi de doar 300 lei/luna iarna. Oare e posibil sa fie adevarat?

Buna siua.
Ma refer la o ppa de caldura tip aer conditionat , inverter .
Nu este poveste cu 330 lei/ luna . casa , dupa calculul energetic , trebuia sa aiba un consum orar de 800 w , dar se pare ca materialele nu au parametri reali si sa depait acest consum . Dati-mi o adresa de maill si va trimit poze cu casa .Si inca un lucru , ca sa ajung la acest consum , am anvelopat casa cu izolatie de buna calitate , de 30 cm .
Cu stima 0722235456
ofiice @constructii-caselemn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *