Categorii
Intrebari de la cititori

La ce inaltime se monteaza prizele – maxim / minim?

La ce inaltime se monteaza prizele, e vreo regula in acest sens? Pot sa le pun la inaltimi diferite, credeti ca s-ar vedea urat? De exemplu in bucatarie o sa le am deasupra blatului si in zonele cu electrocasnicele principale, in baie ma gandeam langa oglinda, in dormitor in spatele noptierelor etc. Deci e o harababura. Vi se pare ok sau e o inaltime minima/maxima dupa care ar trebui sa ma ghidez?


Intrebare de la Ronald, pe adresa redactiei: La ce inaltime se monteaza prizele – maxim / minim?

4 răspunsuri la “La ce inaltime se monteaza prizele – maxim / minim?”

Nu am auzit de reguli de inaltime maxima sau minima la montarea prizelor. Ai specificat cateva pozitii care par foarte logice: nu poti monta prizele din bucatarie sub nivelul blatului sau pe cea din baie la nivelul genunchiului, cand ai nevoie de ea pentru uscatorul de par sau aparatul de tuns sau ras.

Atat prizele cat si intrerupatoarele sau comutatoarele se monteaza unde iti este tie bine. O priza pentru hota sau aer conditionat nu o sa o montezi langa parchet, iar un intrerupator nu o sa-l pui langa tavan…

PRIZELE DE CURENT ,ANTENA SI TELEFON LA 30 CM. DE LA PODEA. INTRERUPATOARELE LA 1 M DE LA PODEA. PENTRU BUCATARIE SI BAI 120- 130 CM.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *