Categorii
Intrebari de la cititori

La ce sa fiu atent si ce sa intreb cand cumpar o casa?

Buna seara. Doresc sa cumpar o casa si as vrea sa imi spuneti ce ar trebui sa il intreb pe proprietar si la ce sa fiu atent pentru a ma asigura ca fac o achizitie buna? Ce intrebari ar fi de pus ca sa imi dau seama, in functie de raspunsurile lui, daca are vicii ascunse?


Intrebare de la Dumitrescu, pe adresa redactiei: La ce sa fiu atent si ce sa intreb cand cumpar o casa?

7 răspunsuri la “La ce sa fiu atent si ce sa intreb cand cumpar o casa?”

Buna ziua,
In momentul cand doriti sa cumpatati o casa, ar fi bine sa apelati la un specialist in constructii, unul cu experienta si la un jurist care va spune daca sunt sau nu probleme cu actele, foarte multe cladiri sunt facute pe terenul altuia sau in concubinaj …trebuie mare atentie la toate detaliile de constructie, inainte de a cumpara.
Cu respect,

Eu as intreba in primul rand de ce vinde casa? De multe ori din raspunsul proprietarului iti cam dai seama daca e o minciuna sau nu ceea ce zice. Si daca iti dai seama, atunci e clar ca are vicii ascunse, adica alt motiv pentru care vrea sa vanda. Apoi as verifica toate instalatiile. Multi nu fac asta si dupa ce cumpara ajung sa bage multi bani in reparatii. As porni toate chiuvetele, instalatia de incalzire. As verifica si partea electrica, aprins si stins toate luminile etc.

Daca e casa si nu e apartament urca si in pod si vezi daca sunt urme de apa pe undeva. Noi nu am verificat acest aspect si dupa ce am cumparat a trebuit sa refacem acoperisul pentru ca avea probleme si se scurgea apa in pod.

Asa cum a spus Diana si mai adaug si eu: fa tot posibilul sa mergi sa vezi casa in zile ploioase. Dupa doua, trei zile de ploi s-ar putea sa gasesti mai multe probleme la o casa decat in zilele insorite. Umezeala pe parchet, apa in casa, prin curte la fel. Tot felul de probleme.

Intrebare: cum fac cand vreau sa cumpar o casa si merg sa o vad sa aflu la ce adancime este facuta fundatia? Pun omul sa sape pe langa casa? Si cum sa faca asta? Nu e trotuarul din jurul casei? Spargem si trotuarul? Ce solutii sunt?

Si cum stiu ce beton a folosit omul la stalpi, fundatie, grinzi, placa etc? Daca l-a adus cu cifa sau daca l-a facut in curte?

Buna ziua
Sunt foarte multe elemente de luat in calcul fie ca acea casa este veche fie ca este noua. @ Vali sunt aparate si tehnologie care dau raspuns la aceste intrebari, adevarat costa iar cand vine vorba de plata beneficiarii sunt ei cei mai buni experti tehnici si nu accepta sa faca plata unei persoane acreditata sau autorizata si o dau ei pe nimerite sau pe ghicite, unii vin si spun ca deduc ei iar facand o paranteza la noi in Romania toti se pricep la toate si le stiu pe toate de te doare capul cand auzi.
O expertiza tehnica a unei constructii da toate raspunsurile si ii pune in fata clientului situatia certa a constructiei.
Cu respect si stima,
Echipa „Casatamultvisata Empire Building”
Telefoane:
0742 756576 0787 393503
E-mail:
casatamultvisata@yahoo.com
office@casatamultvisata.ro
ceb.office@yahoo.com

Solicita Cartea Constructiei. Acolo vei gasi proiectul tehnic cu detalii de executie precum si procesele verbale incheiate in santier pe parcursul executiei. De asemenea, contine condica de betoane in care gasesti ce beton s-a turnat, ziua si ora turnarii precum si avizele si documentele materialelor de constructie folosite. In mod corect trebuia sa fie atasate si probele de laborator pentru incercarea mostrelor de beton si probele geotehnice, dar mai rar.
Important este sa aiba cartea constructiei!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *