Categorii
Intrebari de la cititori

Montare parchet laminat fara sa torn sapa?

Renovez un apartament si ma intreb daca pot sa montez parchetul laminat fara sa torn sapa si sa pun doar o folie mai groasa sau doua straturi de folie.


Intrebare de la Raducu, pe adresa redactiei: Montare parchet laminat fara sa torn sapa?

5 răspunsuri la “Montare parchet laminat fara sa torn sapa?”

Daca vrei sa-ti scartie parchetul si sa regreti munca si banii bagati, nu turna sapa. Nu inteleg de ce tin unii sa faca economii pe lucruri care nu ar trebui luate la misto niciodata! Pe bune, montarea laminatului nu e o treaba pe care o poti reface usor. Adica poti, dar nu vrei sa faci asta dupa o luna, doua de la incherea lucrarii. Eu zic sa torni o sapa autonivelanta, sa pui o folie ca lumea si apoi sa montezi pardoseala.

Chiar daca betonul este drept, fara sapa o sa ai praf iesit printre bucatile de parchet in permanenta deoarece betonul de fundatie si de constructie elibereaza praf indiferent cat il maturi si speli.

Sunt folii sau bucati de polistiren extrudat care preiau denivelari pana la 1cm. Daca doriti sa mai puneti si un pat/dulap pe acel parchet ar trebui sa va ganditi la o grosime minima de 12mm chiar 14mm sa fie rigid.
Sapele autonivelante nu mai sunt asa scumpe cum erau odata (max 40ron/sac) si se merita. Cat dati pe diferenta de parchet de la 8 la 14mm tot acolo ajungeti.

Parchet vreau sa iau de 12 sau de 14mm, nu m-am hotarat inca. M-a convins frate-meu sa torn sapa autonivelanta ca sa nu plang dupa parchet si a zis ca ma ajuta el, asa ca macar nu trebuie sa platesc manopera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *