Categorii
Intrebari de la cititori

Panouri radiante vs incalzire prin pardoseala?

Am o dilema: intre panourile radiante cu infrarosu si incalzirea electrica prin pardoseala care este mai bun sau mai economic la cumparare si montaj sau la consum?


Intrebare de la Radulescu, pe adresa redactiei: Panouri radiante vs incalzire prin pardoseala?

6 răspunsuri la “Panouri radiante vs incalzire prin pardoseala?”

Cred ca tot aia e, ca montezi panouri radiante, ca montezi incalzire electrica prin pardoseala cred ca la consum tot acolo iesi si incalzirea pe curent nu e ieftina deloc.

Poate va ajuta in luarea unei decizii. Ca si constructor va recomand incalzirea prin pardoseala mai ales in zonele cu pardoseli reci (gresie, marmura etc)

hobbit-integral.ro/incalzirea-electrica-prin-pardoseala-despre-costuri-si-consum/

Econoheat de la Dedeman, 400 W, incalzeste 10 mp de camera izolata corespunzator. Este o rezistententa incorporata in rasina si costa vreo 400 lei. Nu cred ca are rost sa dai o caruta de bani pe panouri radiante cu infrarosu cu ioni de Ag, etc si nu sunt costuri la montare. La incalzirea prin pardoseala scoti pardoseaua daca sunt probleme si nu poate fi montata oriunde.

De incalzit incalzesc panourile de la Dedeman sunt sigur dar ce consum au? Ca eu ma gandesc ca trebuie sa iau o decizie pe termen lung. Stiu ca alea radiante cu infrarosu sunt mai scumpe dar poate sunt mai economice.

Pentru doamna Adina: chiar aveam de gand sa montez incalzire electrica prin pardoseala in bucatarie si bai, acolo mobila e cam fixa plus ca sigur o sa montez gresie si nu vreau sa-mi inghete picioarele nici cand mananc si nici cand ies din dus. Nu stiu ce sa aleg pentru restul casei unde as vrea parchet.

Bună seara!
Problema pe termen lung este fiabilitatea și consumul. Consumul dat de producător se respectă, problema rămâne cit timp funcționează. Dacă merge 24h din 24h, părerea mea este că nu rentează. Și apropo de înghetaț picioare cînd se servește masa și se iesă de la dus. Nu am auzit pe nimeni, care stă la casă, să sufere de așa problemă. Argumentul (ele) alegerii încălzirii electrice prin pardoseală ar fi altele față de cel cu panouri radiante. Se poate alege o încălzire prin pardoseală cu agent termic sau clasică. Nu uitați, nu vă asigurați ncesarul de apa caldă cu sistemele dorite. Economic, cu doua sisteme diferite (apă caldă, căldură), nu cred.
Cu stimă și respect!

Daca iei cu infrarosu trebuie sa stii ca parte din energia consumata se transfera in lumina deci randamentul poate fi undeva la 80%. Cele fara pierderi sunt cele cu rezistenta: cat consumi atata caldura iti da in camera. Fa un calcul la necesar termic pentru fiecare camera si vei afla consumul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *